Acasă Opinii Un turc mai putin

Un turc mai putin

37
3

Evenimentele de la Dinamo se succed cu repeziciune. Azi e asa, maine e pe dos, ba e lae, ba e balaie, usurinta cu care maharii fotbalului mint opinia publica a devenit o dureroasa obisnuinta, cei care sufera fiind cei ca noi care patimim pentru clubul nostru drag. Printre multele minciuni amestecate cu boabe de adevar s-a strecurat si stirea ca Vasilica Zugravu’ al nostru de fapt nu mai e al nostru ci a decis sa fie Fiul Ploii si sa se duca invartindu-se pe alte meleaguri, mai rurale, apropiate de natura lui umana. Vestea nu poate decat sa ne bucure, un tantalau parsiv, invatat si manipulat de la spate de niste ticalosi, venit cu vorba buna la club pentru ca apoi sa-si dea arama pe fata este exact ce NU ne trebuie, exact impotriva a tot ce vrem noi sa fim si sa facem la Dinamo.

MANUALUL RECENTULUI IMBOGATIT

Ma mir ca pana acum nu a scos nimeni in Romania o carte numita Manualul Recentului Imbogatit, ea ar trebui sa aibe mare cautare sau macar sa fie un soi de ghid pentru profesorii pe care cei in cauza i-ar angaja sa cizeleze melteanul care acum se ascunde sub straie cu eticheta si masini cu geamuri fumurii.

Vasilica, fost “al nostru” ar fi fost un candidat perfect pentru un astfel de profesor. Ridicat din randul breslei electricienilor (da, chiar nu era zugrav), unde cu greu a evoluat de la stadiul de taran cooperator intr-o comuna a tarii, Piticul multicolor a trebuit s-o ia de la zero cu slefuitul. Plecat de la stadiul de “primeste baietii banii”, “e multe” si “domnii fotbalisti stie” respectivul a reusit cu greu si la insistentele publicului sa treaca la o utilizare mai sincronizata a subiectului cu predicatul. Partea cu “intzolitu'” a rezolvat-o simplu, probabil la povetele bisnitarului de la Patria, alegand haine de marca cu instructiuni scrise pentru asortare luate probabil de la magazin. Masina si ea e simplu de rezolvat, orice agricultor se viseaza odata si odata intr-o masina de lux. Partea cea mai grea la care absolut toti imbogatitii pica cu brio este slefuirea caracterului, cel care izbeste mintea unui om cultivat de la prima secunda din care imbogatitul deschide gura. Prin intermediul emisiunilor de tot rahatul despre viata mondena romaneasca, noua “lume buna” are prilejul de a ne arata micimea caracterului lor prin cuvinte si actiuni care ne lasa masca. Nimeni nu mai da insa importanta bunului simt in Romania moderna si astfel indivizi precum Vasilica infloresc si

ILUZIA FINANTARII
Ce l-ar fi tinut pe Turcu la Dinamo ar fi fost, evident, banii. Piticania pretindea in gura mare ca ar fi dat bani in prostie, realitatea insa nu poate fi mai departe de adevar. Zgarciobi ca acesta nu concep, dragi prieteni, sa piarda un leu in afaceri, caci doar nu va inchipuiti ca asa s-au imbogatit peste noapte, impartind bani in dreapta si stanga. Parsivitatea cu care turcaletele arunca cifre pe care, chipurile, le-ar fi “investit” la Dinamo este socanta, daca ar fi doar sa ne gandim ca la Dinamo se mai si faceau bani, nu doar se cheltuiau. Dealtfel, de la meciul cu Manchester, Dinamo este o societate profitabila, sau daca nu chiar, macar cu bugetul echilibrat, iar actionarii nu trebuie sa scoata bani din buzunar decat in cazuri de extrema urgenta. Apoi mai sunt banii la negru, aceia nu ii socoteste nimeni si sunt pe sest bagati in buzunar de alde Borcea si pana mai ieri nentu’ Turcu. Bilantul “investitului” lui Turcu la Dinamo ar iesi pozitiv, in favoarea lui si despagubirile imaginare pe care le pretindea fac parte si ele din nesimtirea cu care oamenii de fotbal din Romania isi trateaza publicul. Caci daca Turcu pacalea lumea bine mersi, colegii actionari erau mai greu de pacalit. Acu cand s-a dus, toate acestea nu mai conteaza, vroiam doar sa subliniez aici putin cum stau lucrurile ca sa nu creada idiotul, in caz ca citeste aceste randuri, ca e “jmeker” si ne-a dus de nas.

NOI ACTIONARI SAU JOCURI DE CULISE
Cu plecarea taranului numarul de actionari se reduce din nou fara ca noi “investitori” sa fie cooptati in “afacerea Dinamo”. Lucrul nu ne nelinisteste dar ne face totusi sa ne scarpinam in cap. Exista oare cineva care practic duce o lupta paguboasa pentru club ce are ca scop eliminarea treptata a tuturor actionarilor pentru a pune unilateral mana pe tot pachetul de actiuni ? Daca da acea persoana nu poate fi decat presedintele Badea. Daca chiar are asta de gand inseamna ca ne asteapta inca ani buni de sabotaj, similar cu cel care tocmai a trecut, pana cand acesta va ramane singur stapan peste club. Anii de contra performanta ar fi doar un aspect al problemei, al doilea, care poate fi mai grav, este nemultumirea fanilor care au inceput sa dea semne de lehamite si treptat sa renunte a mai incuraja echipa si a urmari evolutiile ei. Odata ce fanii renunta la echipa, sictiriti de toate manevrele, minciunile si deceptiile care sunt obligati sa le traiasca. Iar cand lupta va lua sfarsit Dinamo risca sa devina un fel de National/Progresul, echipa fara suporteri, doar cu niste ametiti care canta din trompeta in tribuna. Serios, domnilor actionari, chiar e posibil, ma rog, in cazul in care va pasa.

3 COMENTARII

Comments are closed.