Acasă Revista presei A patra victorie la limită! Dinamo – FC Botoşani 1-0!

A patra victorie la limită! Dinamo – FC Botoşani 1-0!

34
0

(ProSport)
Dinamo pare să fie pe val pe acest final de tur. Victoria cu FC Botoşani este a treia consecutivă în campionat ceea ce le “câinilor” poziţia a cincea în clasament. La acestea se adaugă şi succesul din Cupă cu Pandurii, toate cele patru victorii fiind obţinute cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ţucudean în minutul 56 după o acţiune creată de la Lazăr în banda dreaptă.
Echipa lui Flavius Stoican a dominat prima parte a meciului, însă nu a reuşit să-şi creeze ocazii clare de gol. Singurul eveniment notabil al primelor 45 de minute a fost accidentarea lui Cosmin Matei petrecută în ultimele secvenţe din prima repriză. Mijlocaşul dinamovist a revenit de la vestiare, dar a fost schimbat rapid, după doar trei minute. În locul său a intrat Valentin Lazăr care a dinamitat acţiunile ofensive ale alb-roşiilor.
Oaspeţii puteau smulge un egal la faza creată de Hadnagy şi finalizată din 6 metri de Cârjan. Bălgrădean a fost atent şi a păstrat scorul intact.
Dinamoviştii pot fi detronaţi pe locul cinci dacă Ceahlăul reuşeşte să se impună mâine în duelul cu Viitorul.
Ţucudean a ales un mod inedit de a-i transmite un mesaj lui Dănciulescu
Ţucudean este eroul dinamoviştilor în meciul cu Botoşani, vârful în vârstă de 22 ani fiind cel care a marcat singurul gol al partidei. Ţucudean a fost schimbat în minutul 80 şi a vrut să-i dedice golul lui Ionel Dănciulescu.
Ţucudean avea inscripţionat un mesaj pentru legenda dinamovistă pe sub tricoul de joc, dar a evitat să-l arate în momentul schimbării pentru a nu primi şi al doilea cartonaş galben. Atacantul lui Dinamo nu a renunţat însă la ideea sa şi imediat după ce a ieşit de pe teren a mers la announcer-ul stadionului şi şi-a făcut public mesajul.
A fost frig. A fost un meci greu, ştiam că jucăm cu o echipă incomodă. Este greu, nu putem să ne antenăm din cauza vremii. Ar trebui să ne oprim. Nu înţeleg de ce atâta grabă, nu suntem calificaţi la Campionatul Mondial. S-a jucat închis. Important este că am câştigat. Îmi lipseşte Dănciulescu. M-a ajutat foarte mult. Este însă decizia celor care au luat-o şi mergem mai departe“, a spus George Ţucudean la DigiSport.
Declaraţii în stil italian după încă o victorie “scurtă”: “Mai bine să avem o ocazie şi să câştigăm” Concluzia ‘câinilor’
Dinamo câştigă pentru a patra oară la rând, de fiecare dată cu 1-0, iar ‘câinii’ se apropie la trei puncte de Steaua, deşi marea rivală are patru meciuri în minus. Dorin Rotariu a declarat după victoria cu Botoşaniul că returul se vede altfel după aceste victorii legate. “A fost o victorie muncită, este a patra victorie consecutivă. Sperăm să o ţinem pe acest drum şi să ne îndeplinim obiectivul. A fost greu, nu este uşor să joci în condiţiile astea“, a declarat Dorin Rotariu la Digi Sport.
S-a întors roata, decât să avem ocazii şi să pierdem, mai bine una singură, gol şi victorie. Returul se vede altfel acum, dar mai este până să avem jocul pe care îl merită publicul. Ne bucurăm că am ieşit cu capul sus din acest tur. Ne apropiem de podium, vrem să luăm fiecare meci în parte“, a mai spus dinamovistul.
Probleme pentru Matei: mijlocaşul dinamovist a fost schimbat în debutul reprizei a doua
Cosmin Matei a fost iertat de conducere, dar şi de antrenori după gestul făcut la meciul de Cupă cu Pandurii, dar mijlocaşul dinamovist nu a scăpat de probleme.
Folosit din primul minut de Flavius Stoican în partida cu FC Botoşani, Matei a suferit o întindere în ultimul minut al primei reprize. Matei a revenit de la vestiare în încercarea de a continua şi în repriza a doua, dar nu a putut rămâne pe teren mai mult de trei minute. În minutul 48, Lazăr l-a schimbat pe Cosmin Matei.
16 meciuri a bifat Matei în această ediţie a Ligii 1 din cele 17 ale lui Dinamo, într-un meci fiind suspendat
2 goluri a marcat Matei în acest sezon al Ligii 1, una dintre reuşite fiind din penalty
“Sunt fericit pentru victorie, dar sunt şi îngrijorat! Jucătorii riscă accidentări la temperaturile astea”
Dinamo a reuşit cel de-al treilea succes consecutiv în Liga I, dar Flavius Stoican este îngrijorat din cauza temperaturilor la care se joacă. Antrenorul dinamovist spune că jucătorii riscă accidentări serioase din pricina acestui lucru şi chiar dacă echipa sa este pe val în acest moment, şi-ar dori ca ultimele meciuri din acest an să nu se mai joace. “Sunt fericit pentru această victorie, dar sunt şi îngrijorat. Este incredibil de frig, jucătorii riscă accidentări la asemenea temperaturi. Mi-aş dori să continuăm, suntem într-o formă bună, dar depinde şi de vreme. Dacă se va decide să jucăm, vom juca în continuare. Cel mai important pentru noi e să tratăm fiecare meci cu seriozitate, nu contează clasamentul“, a declarat Flavius Stoican la DigiSport.