Jucătorii noi s-au evidențiat cel mai mult în amicalul cu Shijiazhuang, scor 1-1
de Victor Vrînceanu
(gsp.ro)
Dinamo a remizat în primul amical al iernii într-un joc în care a dominat de la un capăt la celălalt. Jucătorii care s-au evidențiat cel mai mult au fost chiar nou-veniții Batin, Hanca și Rîmniceanu.
Dinamo a jucat ieri cu locul 7 din prima ligă chineză, Shijiazhuang, și a scos doar un egal, 1-1. Trupa lui Rednic a fost însă echipa net superioară, i-a dominat pe chinezi la toate capitolele şi, chiar dacă nu a marcat mai mult, a avut multe ocazii periculoase, în special prin Batin.
NERVI LA FINAL
Golul roș-albilor a fost de fapt un autogol, după o lovitură liberă perfect executată de Palici. Atacantul Mulenga nu a mai avut ce să facă și a trimis cu capul direct în propria poartă. Egalarea a venit în minutul 75, prin Rondon, după ce Corbu a făcut penalty. Pe final, chinezii au început să joace dur, enervîndu-i vizibil pe dinamovişti.
CUM S-AU DESCURCAT “CÎINII ROŞII”:
Cerniauskas: Nu a avut multe ocazii de a se evidenţia, dar a scos bine un şut periculos.
Hanca: Unul dintre cei mai buni dinamovişti, fundaşul dreapta transferat de la ASA s-a apărat foarte bine, a și urcat în bandă, fiind lăudat de Rednic în mai multe rînduri.
A. Marc: Joc defensiv simplu şi corect. A fost la un pas să marcheze în prima repriză, la un corner, dar lovitura de cap s-a dus puţin pe lîngă.
Nedelcearu: În prima repriză a jucat alături de Marc în centrul apărării, fără să greşească, după pauză a fost mutat la închidere, unde a avut probleme de plasament.
St. Filip: Sigur pe el în prima repriză. Pe final a greșit, a trimis un balon către mijloc, iar mingea a fost interceptată de un adversar. Ajuns în careu, jucătorul chinez a fost faultat dur de Corbu, fundașul dreapta provocînd penalty-ul egalizator.
Ekeng: A făcut cuplu cu Palici la mijlocul terenului. În continuare retras, nu comunică cu colegii. Cînd a avut mingea a încercat să urce, arătînd că nu-i este frică de contact, dar din cauza lipsei de comunicare a trebuit să paseze mai mereu în spate.
Palici: A jucat la închidere, în absenţa lui Paul Anton. A alergat mult, dar s-a văzut clar că nu acesta e postul său. Antun este obişnuit să joace ori în spatele vîrfului, ori în flancul stîng. După pauză a trecut în stînga şi calitatea jocului său a crescut.
D. Rotariu: S-a înțeles bine cu Hanca în banda dreaptă, intrînd în multe combinaţii, dar în continuare are momente cînd dispare total din joc.
Batin: A jucat în spatele lui Gnohere, dar în multe rînduri a venit pe linie cu “Bizonul” şi a fost cel mai periculos jucător al lui Dinamo. Din exces de zel a coborît de multe ori şi la recuperare, dar a fost “urecheat” imediat de Rednic, care l-a trimis înapoi în avanposturi.
V. Lazăr: A încercat mai multe depăşiri în viteză, dar nu i-au ieşit. Mai are de lucrat, dar atitudinea este una bună, fiind nervos pentru orice greşeală făcută. A executat foarte bine fazele fixe.
Gnohere: “Bizonul” a stat mereu în gura porţii, a alergat atît cît a putut şi a avut o ocazie bună de a înscrie cu capul.
Rîmniceanu: A avut două intervenții salvatoare. Comunică mult cu colegii din apărare.
Corbu: L-a schimbat pe Hanca în minutul 69 și a făcut penalty-ul din care echipa chineză a egalat. La acea fază putea să tatoneze, dar a preferat să intre decisiv, iar arbitrul a dictat punctul cu var.
Puljici: Intrat în locul lui Marc, fundașul central a arătat încă o dată că este fotbalist cu pedigree. Are o experiență foarte mare și asta s-a văzut în faze limită, unde a judecat limpede și calm.
Mevlja: Cel mai constant jucător al lui Dinamo din prima parte a campionatului nu a ieșit în evidență, dar s-a achitat corect de sarcini.
Costache: A intrat în locul lui Rotariu în banda dreaptă și a ratat o ocazie mare.
Olteanu: A alergat mult, s-a zbătut și a dat dovadă de atitudine foarte bună.
Tîrcoveanu: Mijlocașul a arătat că are o tehnică bună, dar în unele faze a fost neatent. Un tînăr jucător cu calitate.
R. Moldoveanu: Atacantul de 16 ani a intrat cu 20 de minute înainte de final, dar la cîteva minute a ieșit accidentat grav de un jucător chinez care a căzut pe piciorul dinamovistului.
MOLDOVEANU S-A ACCIDENTAT GRAV
Atacantul de 16 ani al lui Dinamo, Robert Moldoveanu, a intrat cu 20 de minute înainte de final, dar la doar cîteva minute după introducerea sa pe teren a ieșit accidentat extrem de grav de un jucător chinez care a căzut pe piciorul dinamovistului. Întrebat de staff-ul medical ce s-a întîmplat, puștiul s-a văitat că a simțit cum i-a pocnit genunchiul.
“Sînt mulțumit de evoluția mea, am avut mai multe ocazii importante, dar din păcate nu am marcat. Sper ca în următoarele amicale să mă răzbun”
Paul Batin, atacant Dinamo
Dinamo – Shijiazhuang 1-1
Au marcat: Mulenga (autogol 17) / Rondon (75 penalty)
Dinamo: Cerniauskas (Rîmniceanu 46) – Hanca (Corbu 69), A. Marc (Puljici 46), Nedelcearu, St. Filip – Ekeng (Mevlja), Palici – D. Rotariu (Costache 59), Batin (Olteanu 67), V. Lazăr (Tîrcoveanu 71) – Gnohere (Moldoveanu 77). Antrenor: Mircea Rednic
BATIN, OMUL MECIULUI
Paul Batin s-a descurcat foarte bine, reușind să-și treacă în cont și cîteva ocazii importante în prima repriză. De altfel, Batin a fost și singurul dinamovist care a vorbit după meci, Mircea Rednic anunțînd că va oferi declarații abia la finalul perioadei de pregătire.
“A fost un meci bun din punctul meu de vedere. Îmi pare rău că n-am cîștigat, dar așa e în cantonament. Am avut ocazii, îmi pare rău că n-am reușit să marchez. Sîntem jucători noi, trebuie să ne cunoaștem“, a declarat Batin la finalul meciului cu formația chineză.
ACCIDENTARE HORROR PENTRU MOLDOVEANU
Robert Moldoveanu, cel mai tînăr atacant din lot, a fost introdus de Mircea Rednic pe finalul partidei, însă fotbalistul a ieșit imediat de pe teren fiind accidentat de un chinez la genunchiul drept. Puștiul de 16 ani a suferit în trecut o operație de menisc, dar la celălalt picior. Un verdict în cazul atacantului se va afla în următoarele ore. La prima vedere ar avea ligamentul colateral rupt.
NEGOIȚĂ ȘI CONCEICAO, PREZENȚI LA MECI
La partidă a fost prezent și patronul lui Dinamo, Ionuț Negoiță, care a venit pentru cîteva zile în Cipru pentru a se relaxa. La finalul meciului, românii care au văzut partida s-au înghesuit să facă poze cu omul de afaceri. La meci a mai asistat și antrenorul CFR-ului, Antonio Conceicao, care i-a spionat pe “cîini” timp de aproximativ 45 de minute.
FOTBALISTUL TĂCUT
Dinamo l-a adus în această iarnă pe Patrick Ekeng, 25 de ani, acesta fiind, cel puţin la nivel de CV, cea mai interesantă achiziţie a “cîinilor”. Mijlocaşul central a evoluat ultima oară pentru Cordoba, unde avea un salariu de 600.000 de euro pe sezon.
Primele semnale de la antrenamente arată că echipa din Ştefan cel Mare a făcut un transfer bun: Ekeng este tehnic, nu “îi sare mingea din picior”, excelează la jocurile-şcoală, unde a primit laude atît din partea staff-ului tehnic, cît şi a colegilor. Testul decisiv pentru el va fi în amicalul de azi, ora 15:00, cu chinezii de la Shijiazhuang.
Un oarecare minus al lui Patrick ar fi faptul că e foarte tăcut, genul extrem de introvertit. Comunică foarte puţin cu restul colegilor atît la antrenamente, cît şi în afara terenului. Singurii cu care a schimbat cîteva vorbe au fost vorbitorii de franceză, Essombe şi Gnohere.
600.000 € valorează Ekeng în acest moment, conform transfermarkt.de
1 gol în 14 meciuri a marcat Ekeng pentru Cordoba
NEUBERT? NU, VASILCAN!
Preparatorul fizic al lui Dinamo, Radu Vasilcan, îi face concurenţă preparatorului Stelei cînd vine vorba de extenuarea fotbaliştilor.
După două zile în care au lucrat mai mult cu mingea, dinamoviștii au ieșit ieri din mîna lui Rednic și au încăput pe cea a preparatorului Radu Vasilcan. Și au avut parte de o surpriză: mai multe benzi elastice de culoare albastră erau aşezate pe gazon.
Vasilcan a ordonat jucătorii în perechi de cîte doi, unul în faţă, unul în spate. Cel din spate avea datoria de a-l ţine cu coarda albastră cît mai din “scurt” pe colegul său din faţă.
În tot acest timp, trebuia ca jucătorii din faţă să facă paşi largi, cu genunchii la piept pînă la jumătatea traseului impus de staff. Ultima jumătate a fost parcursă în sprint, în acelaşi stil.
Cel mai șifonat a ieșit Andrei Tîrcoveanu, care a făcut pereche cu gigantul din atacul alb-roşiilor, Gnohere.
Mijlocaşul de 18 ani a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-i îngreuneze “Bizonului” avansul, dar golgeterul dinamovist efectiv l-a tîrît pe Tîrco prin iarbă, ca şi cum ar fi la schi nautic.
ANTON, DOAR SALĂ
Paul Anton a acuzat ieri dimineaţă anumite dureri musculare, astfel că nu a participat la şedinţa de pregătire, preferînd un antrenament uşor în sala de forţă. Conform staff-ului tehnic, nu este nimic grav, căpitanul lui Dinamo urmînd să reintre în programul normal de pregătire din zilele următoare.