Acasă Revista presei Adio “mercenari” la Dinamo!

Adio “mercenari” la Dinamo!

42
0

“Câinii” îşi schimbă strategia. Planul pentru a redeveni o forţă în România

(prosport.ro)

Deşi Dinamo a terminat prima parte a sezonului pe un nesperat loc trei bazându-se în egală măsură pe jucători tineri şi pe fotbalişti experimentaţi (în special străini), directorul sportiv al trupei din Ştefan cel Mare, Ionel Dănciulescu, anunţă o schimbare de strategie din noul an.
Trupa antrenată de Mircea Rednic îşi propune să se axeze şi mai mult pe promovarea fotbaliştilor tineri, accentul urmând să fie pus pe cei aflaţi deja în curtea clubului, la echipa secundă sau la grupele de juniori. Astfel, deşi şi-au dovedit eficienţa în acest campionat, fotbaliştii străini vor deveni apariţii din ce în ce mai rare în Ştefan cel Mare.
În primul rand, vrem sa avem cat mai mulţi jucători români în primul 11, asta va fi filozofia noastră de acum înainte. Noi ne dorim foarte mult să avem mulţi jucători din propria pepinieră în primul 11“, a spus Ionel Dănciulescu la Dolce Sport.
“Câinii” îşi doresc ca, pe lângă Steliano Filip, să propună şi alte nume pentru echipa naţională a României, iar Dănciulescu e convins că Dorin Rotariu va face şi el în curând pasul spre naţionala de seniori.
După un debut fulminant a avut o perioada mai puţin bună, dar acum, în ultimul timp, Nea Mircea i-a dat multă încredere. Este un jucător important, creşte de la meci la meci, se vede plăcerea de a juca. Este un alt jucător. Dacă va avea evoluţii bune în continuare, poate şi el să bată la porţile echipei naţionale“, crede fostul atacant al lui Dinamo.