Acasă Revista presei CSU CRAIOVA – DINAMO 3-0

CSU CRAIOVA – DINAMO 3-0

34
0

de Eduard Apostol
(gsp.ro)

Au înnebunit salcîmii! Cea mai drastică înfrîngere a “cîinilor” în Bănie din 1984 încoace: 0-3 » Măiastrul Bawab a îngenuncheat ieri “haita” lui Rednic, oltenii savurînd un succes istoric în confruntările cu marii lor rivali.

În ciuda terenului duşmănos s-a jucat fotbal încă din start ieri pe “Extensiv”. Ivan (3) i-a alertat pe bucureșteni, trecînd de Filip, însă a apărut Mevlja, care l-a blocat la ţanc. Apoi, Rotariu (8) a fost găsit bine de Vojnovici, în zadar, totuşi.
Roş-albii n-au priceput mesajul lui Ivan. S-au jucat cu focul şi s-au ars. Cerniauskas l-a pus în corzi pe Marc, acesta s-a complicat în faţa mijlocaşului cu cască albastră, iar Bawab, dintre mulţi dinamovişti, a făcut spectatorii să urle de bucurie de s-a auzit pînă la noul “Ion Oblemenco” ce răsare din noroi.
Ivan a continuat să hăituiască apărarea adversă, iar Marc (25) şi-a mai reparat din greşeală, punîndu-i stop lui Bawab, care rămînea singur cu Cerniauskas. Palici (27) a redus arena la tăcere preţ de o secundă, însă mingea s-a dus pe lîngă.

REVELION OLTENESC
Bălgrădean o fi băut apă după Cerniauskas, a scăpat o minge şutată din unghi de fostul său coleg, Fai (51), doar că Gnohere a ajuns prea tîrziu. Strălucirea lui Bawab a ieşit din nou la lumina zilei. Renăscut după plecarea lui Cârţu, iordanianul i-a adus în delir pe olteni. Un gol printre picioarele lui Cerniauskas, o recuperare şi-o pasă de fotbalist pentru Bancu l-au făcut idol.
Thaer şi Bancu au executat o apărare pierdută prin tăpşan. Un 3-0 care chiar a înnebunit salcîmii! Şi cum la olteni e altă Terră, Săndoi a stat să le explice spectatorilor, cu gesturi largi, din spate, cheia succesului: “Vedeţi că joacă şi ce-i cer eu! Bawab coboară, munceşte, vedeţi!“.

CE RĂMÎNE DUPĂ MECI
A doua cea mai bună apărare din campionat pînă ieri, cea a lui Dinamo, a fost sfărîmată pe un teren ostil, visele de preamărire ale roș-albilor spulberîndu-se în fericirea ce i-a cuprins pe craioveni. Iar Andrei Marc, erou etapa trecută, a fost de nerecunoscut.
Atacurile oaspeților au fost surde, în timp ce jocul alb-albaştrilor a fost precum muzica lui Tudor Gheorghe, sprinţară şi melodioasă.
Oltenii şi-au reaprins speranţele pentru play-off, în vreme ce Rednic a realizat că Dinamo n-a arătat a echipă de titlu, aşa cum a promis el. Iar miercuri, la Severin, la 90 de kilometri de cel mai usturător eşec al campionatului, “haita” dă peste Pandurii, în Cupa României.

NAŞUL “CÎINILOR”
Thaer Bawab face din Dinamo una dintre victimele sale. A înscris ieri de două ori, în total 5 goluri în poarta roş-albilor, precedentele fiind în echipamentul Mediaşului. Iordanianul nu mai marcase de 6 săptămîni, din etapa a 10-a, de la meciul cu Iaşiul (2-0). Bawab are 3 reuşite şi 4 assist-uri în acest sezon. Niciodată cînd Bawab a marcat împotriva lui Dinamo echipa sa n-a pierdut.

CA PE VREMEA CLASICILOR
A fost al treilea rezultat de 3-0 în favoarea craiovenilor în disputele cu marii rivali. Prima oară, în 1975, cînd Ştiinţa marca prin Crişan, o dublă, şi Oblemenco. Apoi, pe 1 aprilie 1984, cu 50.000 de oameni pe vechiul Central, goluri Negrilă, Cămătaru şi Crişan.

“AI MEI PARCĂ JUCAU PENTRU BARCELONA”
Rednic a fost foarte critic: “Le-am zis jucătorilor că trebuie să aibă o atitudine bună şi să arate responsabilitate. Ai mei au intrat pe teren de parcă jucau pentru Barcelona! Toate golurile le-am luat din cauza greşelilor personale. Am avut posesie bună, însă fotbaliştii noştri n-au realizat nici în prelungiri că nu poți construi pe acest teren imposibil. Îmi pare rău că am ascultat de anumiţi jucători care au spus că sînt pregătiţi de acest meci. Am jucat prost. Craiovenii au fost mai inteligenţi, au ştiut cum să se adapteze la teren“.

N-am avut nici o intenţie să-mi lovesc adversarul. Am încercat să fac o preluare şi mi-a sărit din cauza terenului. Dar n-am scuze. Noi am fost vinovaţi de eşec, nu altceva
Paul Anton, mijlocaş Dinamo

Terenul nu a fost foarte bun, dar şi adversarul a jucat pe acelaşi gazon. Am fi penibili să spunem că am pierdut din cauza terenului
Steliano Filip, fundaş Dinamo

Sîntem fericiţi că am făcut o mare bucurie fanilor, au fost fantastici. E un gol extrem de important pentru mine, poate cel mai important al carierei. Sper să mai urmeze multe şi să facem performanţă la Craiova
Nicuşor Bancu, mijlocaş CSU Craiova

Băieţii au fost admirabili, toţi merită felicitaţi. Este o bucurie cînd învingi, dar este şi mai mare fericirea cînd cîştigi 3-0 şi, în plus, o faci în faţa unui adversar de tradiţie, ca Dinamo
Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova

6 ani şi jumătate trecuseră de la precedenta victorie a oltenilor cu Dinamo, 2-0, tot Rednic fiind “principal” al roş-albilor

INBOX

Oltenii au luat foc în startul reprizei secunde, în minutul 47, cînd Nuno Rocha, în careul oaspeţilor, între Filip şi Mevlja, a căzut, solicitînd penalty. A primit, în schimb, cartonaş galben din partea “centralului”, Kovacs considerînd că a simulat.
Săndoi a început cu Iliev titular, bazîndu-se şi pe eficienţa acestuia în meciurile cu “cîinii”, bulgarul chiar marcînd în Derby de România. Doar că fragilitatea fundaşului i-a venit de hac. Iliev a suferit o întindere musculară, a ieşit pe margine pentru a primi îngrijiri medicale, însă n-a mai continuat decît un minut. A fost schimbat cu Dumitraş.
Imnul Craiovei a fost savurat şi de Feussi, care i-a aplaudat, impresionat, pe spectatorii de la tribuna 0. Dinamoviştii au fost primiţi iar cu ostilitate. Rednic a fost admonestat continuu, iar doctorul Liviu Bătineanu, craiovean la origini, a fost contrat de un agitator din spatele băncii de rezerve a oaspeţilor.