Acasă Revista presei Dinamo are emotii fara Moti

Dinamo are emotii fara Moti

18
6

(gsp)

 

După ce Lazio l-a luat în iarnă pe Ã…Ştefan Radu, Dinamo este aproape să piardă acum un alt fundaş, chiar pe cel mai bun al său din sezonul trecut, acesta dorind să evolueze din campionatul viitor în Italia, în tricoul biancocelest

 

Cosmin Moţi (23 de ani) are a treia medie a notelor în campionatul 2007-2008, după Bratu şi Dănciulescu. Fundaşul a evoluat în 23 de meciuri în Liga I, marcînd un gol şi acumulînd 2019 minute. În Cupa României are 1 meci, 90 de minute, iar în Supercupă 1 meci, 120 de minute. Din cauza unei accidentări suferite, stupid, la un antrenament chiar înainte de dubla cu Lazio, Moţi nu a putut juca în nici unul din cele două meciuri de Liga Campionilor (1-1 şi 1-3 cu Lazio), şi nici în prima partidă din Cupa UEFA, cu Elfsborg (1-2), jucînd doar în meciul de la Boras (1-0), 90 de minute.

Absenţa sa a fost cu greu suplinită în turul campionatului de Vali Năstase, Lucian Goian sau John Galliquio, iar prin erorile acestora postul de fundaş central a fost un punct nevralgic al roş-albilor. Jucătorii lîngă care Moţi a evoluat cel mai bine în apărarea lui Dinamo au fost Gabriel Tamaş şi Ã…Ştefan Radu, fiecare dintre aceste formule dovedindu-se cîştigătoare la momentul respectiv. După plecarea lui Tamaş a fost promovat Ã…Ştefan Radu, apoi, cînd acesta a plecat şi el în străinătate, a durat cîteva luni pînă cînd Moţi şi Izvoranu au devenit o soluţie viabilă pentru finalul de sezon 2007-2008 în centrul apărării.

Acum, Dinamo se confruntă cu o nouă problemă: selecţionat de Victor Piţurcă în lotul pentru EURO după ce a debutat la echipa mare în 2008, Cosmin Moţi este în atenţia lui Lazio Roma şi a altor cluburi importante din Vest. Ã…Şansele ca el să părăsească Dinamo sînt foarte mari, întrucît şi fotbalistul şi-a exprimat dorinţa de a pleca din Ã…Ştefan cel Mare.

Moţi e plătit de Dinamo cu 40.000 de euro pe sezon, iar în Italia ar putea cîştiga de peste 5 ori mai mult şi ar reface pe Olimpico duo-ul de netrecut la Dinamo cu Ã…Ştefan Radu. Fundaşul joacă la Dinamo din 2005 şi cîştigat cu roş-albii o Supercupă şi un titlu de campion.

 

Marius Niculae: "Nu vreau să fiu nerecunoscător faţă de Inverness"

Speranţele lui Dinamo de a-l readuce pe Marius Niculae după EURO sînt din ce în ce mai mici. Presa scoţiană notează că afacerea ce se învîrte în jurul sumei de 800.000 de lire sterline (aproximativ 1 milion de euro) este în pericol din cauza multitudinii de oferte pe care atacantul le-a primit pe adresa actualului său club, Inverness Caledonian Thistle.

Atacantul de 27 de ani vrea să rămînă în Scoţia, deşi de serviciile sale sînt interesate şi alte echipe din insulă, ca Watford sau Queen's Park Rangers, şi chiar una din fostele sale formaţii, Sporting Lisabona.

"Mai am un an de contract, aşa că nu ar fi nico problemă să mai stau aici un sezon. Sunt mulţumit de contribuţia pe care am avut-o la Inverness, sper să ajut clubul în continuare, dar nicodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul. Ã…Ştiu cum stau lucrurile, dar nu vreau să fiu nerecunoscător faţă de Inverness. În acest moment mă concentrez la ceea ce se întâmplă la turneul final", a spus "Săgeată", citat de Sky Sports.

6 COMENTARII

 1. Stai sã vedem care e treaba cu R.ªtefan cã, deocamdatã, broscarii nu l-au luat defintiv. Moþi va câºtiga mai mulþi bani în italia, dar va da în minge doar la antrenamente, pt cã îi va fi foarte, foarte greu sã prindã echipa la merda lazio.

 2. acesta dorind sã evolueze din campionatul viitor în Italia, în tricoul biancocelest

  doreste el sau voi??? retarzii dl gaºca slugilor proaste

  nu cred nimic pana nu vad la tv ca declara el asta

 3. ce ar fi sa ne bagam pl in makroane ?

  mai punetiva bah pofta.n cui

  si voi.. caini ramaneti la Dinamo

 4. La Dinamo aceiasi fomisti, Moti salar 40.000 pe an

  Pleaca la Lazio unde va lua 200.000… bani care i-ar putea primi si la Dinamo… numai ca la Dinamo nu exista “PASIUNE” ci doar foame de bani…

  Dinamo a ramas acelasi SRL de 10 ani incoace… facem cateva meciuri bune si vindem jumate de echipa…

  Nu mai rezist, nu ma mai enervez, Badeo sper sa mori cat mai repede…

 5. DAK PLEACA SI MOTI NE-AM DUS DREACU… CU TOATE K E D INTELES K SARACU VREA S PLECE LA C SALARIU D KKT ARE

 6. bine ma sa zicem ca ai salar de rahat si normal ca vrei sa pleci!dar conducerea ar trebui imediat sa-i mareasca salariul!dar ei habar nu au sa plateasca jucatorii de baza!le dau salarii mari la aia care nu joaca sau care is antitalete(unii)!

Comments are closed.