Acasă Revista presei Dinamo e prima echipă care a ieșit din insolvență

Dinamo e prima echipă care a ieșit din insolvență

35
0

de Eduard Apostol
(gsp.ro)

Avocații lui Dinamo au dezvăluit pentru GSP că formația din Ștefan cel Mare a îndeplinit toate condițiile pentru a ieși din insolvență.

Tribunalul București a judecat astăzi cererea de ieșire din insolvență și, conform avocaților, a decis ca formația condusă de Mircea Rednic să iasă din insolvență după un an și trei luni. Astfel, Dinamo e prima echipă din Liga 1 care a ieșit din insolvență.
“Cîinii” au reușit asta după ce Negoiță a plătit în martie suma de 800.000 de euro, cuantumul decis conform planului de reorganizare.

 

”Totul s-a îndeplinit”

de Eduard Apostol

Roș-albii au achitat 800.000 de euro, conform planului de reorganizare, așteaptă răspunsul Tribunalului și al avocatului sportiv ca să știe dacă se pregătesc din acest sezon de cupele continentale.

Două răspunsuri. Atît mai au de așteptat dinamoviștii pentru ca gruparea din Ștefan cel Mare să fie prima echipă din România care iese din insolvență. Mai întîi, cazul roș-albilor a fost judecat ieri la Tribunalul București, iar decizia a rămas în pronunțare.
Avem speranțe mari că va fi o concluzie fericită, așteptăm ca joi să apară pe portalul Tribunalului informația că ieșim din insolvență“, au comentat șefii “cîinilor”.
Administratorul judiciar al clubului, Cătălin Dascăl, a detaliat: “Joi, după prînz, ar trebui să apară răspunsul, dar se mai poate amîna întrucît miercuri a fost o zi agitată la Tribunal, au fost multe dosare. Cred că instanța ar trebui să dea aviz favorabil ieșirii din insolvență, nu mai există nici un motiv pentru a respinge speța. Toate condițiile au fost îndeplinite“.

Vor în Europa din toamna 2016
Ionuț Negoiță a achitat încă din luna martie 800.000 de euro, cum s-a stipulat în urma planului de reorganizare, iar pe 11 septembrie 2014 Curtea de Apel a respins memoriul ANAF care rămăsese ultimul adversar redutabil în tentativa ieșirii din insolvență.
Al doilea răspuns ține de disponibilitatea bucureștenilor a de juca încă din ediția 2016/’17 în cupele europene. De la UEFA s-a primit o circulară cum că există șansa ca anumite grupări ieșite din insolvență să poată juca din proximul sezon în cupele continentale, iar avocatul sportiv al grupării analizează să vadă dacă Dinamo se va încadra.
Și aici sînt șanse mari pentru noi, fiindcă îndeplinim condiții, dar ne trebuie un răspuns avizat al avocaților“, au comentat “cîinii”. În caz contrar, roș-albii pot evolua în Europa din ediția 2017/’18.

Ieșim sigur din insolvență, eu am mare încredere. Și se vor schimba multe lucruri în bine la club. Speranțele sînt mari, sperăm să jucăm chiar de la anul în cupele europene
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

13 mai 2014este data la care clubul roș-alb a înregistrat dosarul prin care Dinamo solicita deschiderea procedurii de insolvență

3.500.000de lei, aproximativ 793.000 de euro, a trebuit să achite dinamoviștii conform planului de reorganizare. Mai exact, s-a plătit 4,5% din totalul de 17,5 milioane de euro cît însumau datoriile preluate de club

Alte știri despre Dinamo:

Essombe, menajat
Atacantul Marcel Essombe, 27 de ani, 3 goluri în 4 meciuri, a început antrenamentele cu echipa, însă Mircea Rednic vrea să-l menajeze azi, în meciul de la Brăila. Fotbalistul își revine după probleme musculare, iar tehnicianul vrea să-l aibă apt pentru partida de luni, de la Chiajna.

Se cere titular
Patrick Petre, 18 ani, spune că “este mai pregătit ca niciodată” să joace la Brăila, acolo unde consideră că Dinamo nu trebuie să se teamă de surprize neplăcute. Puștiul, 18 ani, un gol în 3 meciuri în acest sezon, a declarat: “Îi mulțumim, și eu, și ceilalți tineri, domnului Rednic pentru că ne-a dat șanse să arătăm ce putem. Dacă nu jucăm în astfel de meciuri, cînd s-o facem? Nu trebuie să subestimăm meciul cu brăilenii. Sîntem Dinamo, ar trebui să ne considerăm favoriți meci de meci. Probleme am avea dacă ne-am subestima adversarii. Nu ne e teamă de o surpriză, sîntem pregătiți să cîștigăm“.

Cadou pentru Călin Geambașu
Roș-albii au continuat acțiunea “Toți pentru Dinamo. Ne vedem pe stadion”, după Dan Capatos, cîntărețul Călin Geambașu primind cadouri din partea “cîinilor”. Artistul, care a compus trei imnuri dedicate echipei și fanilor, a venit ieri la Săftica pentru a primi un tricou și un DVD al “Minunii de la Liberec” din partea lui Ionel Dănciulescu.