Acasă Revista presei Francezii au darâmat Cetatea Chindiei

Francezii au darâmat Cetatea Chindiei

41
0

de Adrian Albu
(ProSport)
Dinamo – Chindia 5-0. Joel Thomas şi Durimel au marcat fiecare câte două goluri * Chindia Târgovişte (Liga a III-a) a rezistat onorabil doar o repriză în faţa lui Dinamo
Dinamo a plecat spre cupele europene pe cel mai scurt drum, în acest sezon. Dacă din perspectiva evoluţiei din campionat se pare că ar fi mai dificil pentru „câini” să prindă Europa, competiţia knock-out le poate transforma roş-albilor visul în realitate. Mai ales când în primele două tururi întâlneşti formaţii din Liga a III-a. După 4-0 cu Sănătatea Cluj, în şaisprezecimi, a urmat un concludent 5-0 împotriva Chindiei Târgovişte. La partida de aseară a fost timp şi pentru acte de binefacere. De exemplu, dâmboviţenii i-au permis lui Joel Thomas să spargă gheaţa pentru „câini”, iar Flavius Stoican l-a introdus în premieră pe fundaşul Ionuţ Nedelcearu (17 ani). Totuşi, o palidă consolare pentru francez, întrucât relaţia acestuia cu suporterii rămâne tensionată. Cornel Dinu a fost cel care l-a ajutat pe Joel să se descătuşeze. Nu fosta glorie a lui Dinamo, ci fundaşul Chindiei, prin eroarea din faţa francezului. Ostilităţile intraseră pe făgaşul normal, dar micuţa şi inimoasa echipă din Târgovişte, precum galeria ei, a încercat să rupă tiparele.
„Cine vine-n Groapă, fără cinci nu scapă!”
Elevii lui Silviu Dumitrescu au avut, în prima repriză, câteva şuturi de la distanţă, dar şi o mână de cornere la poarta lui Bălgărdean. Dacă ar fi avut o seară mai inspirată, Joel Thomas ar fi putut marca tot atâtea goluri câte ocazii a ratat de când a venit el în „Ştefan cel Mare”. Dinamo a vorbit în continuare în franceză, pentru că Durimel a liniştit apele înainte de pauză, cu o lovitură de cap, ce a trecut de puţin linia porţii. În repriza secundă, oaspeţii au căzut de tot. „Câinii” s-au distrat pe teren, şi-au permis să rateze şi de pe linia porţii, dar au şi găsit calea spre plasă. Chiar de trei ori: prin Lazăr şi, din nou, perechea franceză Joel-Durimel. Şi, uite aşa, Chindia le-a oferit din nou suporterilor dinamovişti şansa să strige: „Cine vine-n Groapă, fără cinci nu scapă!”.
“Trebuie să rămânem modeşti!”
Antrenorul dinamovist Flavius Stoican a reuşit după 5-0 în faţa Chindiei a doua victorie în Cupa României, după cea de la debutul contra Sănătăţii Cluj. Tehnicianul s-a declarat bucuros după rezultatul care îi trimite pe “câini” între cele mai bune opt echipe ale competiţiei: “Sunt foarte mulţumit de rezultat, dar şi de joc. Trebuie să rămânem modeşti, deoarece mai avem de muncit până să ajungem unde ne dorim. Trebuia să vină acest moment pentru Thomas, pentru că este un jucător bun, care ne poate aduce bucurii. Exersează după fiecare antrenament diverse execuţii, sunt convins că va avea evoluţii din ce în ce mai bune. Suporterii? Eu sper să aducem din ce în ce mai mulţi fani la stadion şi cred că acest lucru se va întâmpla. Nu am o preferinţă pentru sferturi, noi ne vom vedea de treaba noastră. Putem acumula a treia victorie consecutivă în weekend, în campionat. Vom da totul. Cupa va veni la noi dacă vom lua fiecare meci pas cu pas şi vom avea atitudine“, a spus Stoican la Sport.ro.
Thomas a primit “Oscarul” după dubla din meciul cu Chindia: “Dedic golurile familiei, antrenorului, colegilor şi fanilor”
Francezul Joel Thomas a reuşit împotriva Chindiei Târgovişte (5-0) primele sale două goluri în tricoul lui Dinamo şi a fost declarat la finalul meciului MVP-ul partidei, de către organizatori. “Le mulţumesc suporterilor pentru sprijin şi antrenorului pentru încredere. A fost dificil cu Chindia, dar am reuşit să marcăm şi asta a fost bine pentru noi. Vom continua să muncim foarte mult, asta este important, vom reuşi lucruri mai frumoase. Dedic golurile familiei, în special tatălui meu, dar şi antrenorului, colegilor şi fanilor. De asemenea, aş vrea să îi mulţumesc şi preşedintelui Anghelache“, a spus Thomas la Sport.ro.
Prezenţă rară în tribune la meciul Dinamo – Chindia! Roş-albii au fost susţinuţi de un cuplu în vârstă de 80 de ani
La o zi după ce stelistul Alex Chipciu mărturisea că este invidios pe faptul că Dinamo are o asistenţă mai mare la meciurile de pe teren propriu decât are campioana în exerciţiu din Liga I, “câinii” au arătat încă o dată de ce sunt cea mai iubită echipă a momentului în România.
Înainte de fluierul de start al partidei de Cupă, contra Chindiei Târgovişte, la staţia de amplificare a stadionului din Ştefan cel Mare a fost făcut anunţul prin care cei 5.000 de spectatori erau informaţi de prezenţa la meci a unui cuplu inedit. Doi bătrânei, soţ şi soţie, în vârstă de 84, respectiv 83 de ani, au luat loc la tribuna 0 pentru a-i vedea la lucru pe viu pe elevii lui Flavius Stoican şi au primit aplauzele dinamoviştilor, pentru faptul că şi-au învins anii din buletin şi au luat calea stadionului.