Acasă Revista presei Schimbă apărarea

Schimbă apărarea

35
0

de Eduard Apostol
(gsp.ro)

Mihai Teja vrea alţi jucători în defensiva lui Dinamo, plus un fost portar de la CFR Cluj » Eduard Stăncioiu e portarul dorit de Mihai Teja

”Cîinii” rebranduiesc defensiva, care este la retrogradare după sezonul de toamnă. Au plecat patru jucători, vor mai pleca încă pe atît, cel puţin, se vor face transferuri.
“Pot răspunde peste o săptămînă, zece zile, cine va pleca de la echipă. Trebuie să ne formăm o idee”, a transmis ieri noul antrenor al roş-albilor, Mihai Teja. Ca şi ceilalţi oficiali, tehnicianul a evitat să dea orice indiciu în privinţa celor care vor părăsi Dinamo, precum şi în privinţa fotbaliştilor ce-ar putea întări “haita” în primăvara lui 2015.

Cine pleacă
Portarii Cătălin Samoilă, Zoltan Kovacs, fundaşul Constantin Grecu, mijlocaşul Dragoş Firţulescu au divorţat deja de “cîini”, vor mai urma şi alte plecări, se mai aşteaptă confirmările de check out.
Stoperii Andrei Cordoş şi Alexandre Durimel, mijlocaşii defensivi Elton şi Wanderson Miranda, atacantul Joel Thomas îşi pot rezilia contractele pînă la finele săptămînii. Se aşteaptă noi propuneri financiare de la Sampdoria privind eventualul transfer al lui Ionuţ Nedelcearu, roş-albii nu-l cedează sub două milioane de euro.

Cine vine
Se va întări defensiva, în primul rînd. Portarul Eduard Stăncioiu, 33 de ani, de la ASA, fundaşul dreapta Patrice Feussi, 28 de ani, de la Tîrgu Mureş, fundaşii centrali Andrei Marc, 21 de ani, de la Ceahlăul, Florin Plămadă, 22 de ani, de la CSMS Iaşi, mijlocaşul central Alexandru Ciucur, 24 de ani, de la Iaşi, sînt pe lista dinamoviştilor.
Dar şi mai multe nume din străinătate sînt în atenţia staff-ului din Ştefan cel Mare, se va negocia cu respectivii în aceste zile. “E mai ieftin să aduci din afară, direct, decît să aduci din primele două ligi din România“, au comentat bucureştenii.

15 este locul ocupat de apărarea lui Dinamo în Liga 1, defensiva încasînd 26 de goluri în 17 etape. Doar FC Braşov (28 de goluri), CSMS Iaşi (28 de goluri) şi Ceahlăul (32 de goluri) îi depăşeşc pe “cîini” în acest clasament

Dacă Dinamo termină anul ăsta în primele 5, e foarte bine. Eu mă voi întoarce doar într-un proiect în care să mă regăsesc. Cu o floare, Marius Niculae, nu se face primăvară” (Giani Kiriţă, ex-fotbalist Dinamo)

Staff-ul tehnic al “cîinilor”
Mihai Teja – antrenor principal
Ilie Alexe, Dragoş Radu – antrenori secunzi
Gheorghe Niţu – antrenor cu portarii
Marco Oneto – preparator fizic
Liviu Bătineanu – medic
Valentin Toma, Sorin Gurbăneanu – masori

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Căpitanul are numărul 29
Marius Niculae va prelua funcţia de căpitan de echipă, ia banderola de la Vali Lazăr. Va avea numărul 29, cele cu care a jucat el în Ştefan cel Mare, 9 şi 10, fiind ocupate, momentan, de către Bilinski, respectiv Cosmin Matei.

Anghelache, Il Consigliere
Constantin Anghelache îşi pierde funcţia de preşedinte, rămîne doar apropiat de Ionuţ Negoiţă şi club. “Tot ceea ce a făcut dînsul a fost din pasiune. Şi la rugămintea mea, pentru că fotbalul e un fenomen complex, dar l-am decriptat, astfel că am deprins uşor, uşor cum stă treaba. Domnul Anghelache ne-a promis că va rămîne alături de Dinamo, e consilierul meu personal, ştie regulamentele. Nu s-a eschivat în momentele grele, a fost prompt. Avem nevoie de oameni care să se implice şi cînd nu e soare“.

Inbox
– Negoiţă despre insolvenţa din care Dinamo speră să scape pînă pe 31 mai: “E o chestiune de timp, bine că planul de reorganizare a fost aprobat. Avem încredere că va fi bine clubului“.
– N-au fost uitaţi foştii oficiali, Flavius Stoican, respectiv Cristi Bobar: “Le mulţumim pentru că ne-au ajutat în momente delicate, puţini pot fi bărbaţi şi să intre în luptă. Amîndoi au făcut lucruri extraordinare. Bobar mi-a promis că va rămîne dinamovist şi după ce va merge la alt club“.

 

Dinamoviştii au revenit din vacanţă
de Victor Vrînceanu

Dinamo a avut astăzi reunirea lotului sub comanda noului antrenor principal Mihai Teja.
“Cîinii” au avut trei fotbalişti învoiţi care nu s-au prezentat la primul antrenament sub comanda fostului tehnician al Universităţii Cluj. Pe lîngă aceştia, astăzi Cordoş a lipsit nemotivat, iar contractul stoperului titular din tur ar putea fi reziliat.

Lotul prezent la reunire: Marc, Muţiu, Bărboianu, Nedelcearu, Durimel, Dudea, Filip, Andrei Radu, I. Şerban, Miranda, Tîrcoveanu, Costache, Matei, Gavrilă, Alexe, Lazăr, Petre, Marius Niculae, Bilinski, Rotariu

Jucători învoiţi: Collins Fai, Elton Figueiredo şi Mansaly Boubacar

Absent nemotivat: Andrei Cordoş

“Aştept oferte!”
Dinamo se desparte de unul dintre cei mai experimentaţi fundaşi din actualul lot. Andrei Cordoş a lipsit de la primul antrenament din 2015. Fundaşul de 26 de ani a acceptat să explice, în exclusivitate pentru GSP.ro, motivul absenţei sale: “Este adevărat că nu m-am prezentat astăzi la primul antrenament oficial al echipei, pentru că nu mai fac parte din acest proiect. Am să vă explic exact despre ce este vorba. Cînd am semnat contractul cu echipa din Ştefan cel Mare am introdus o clauză în contract prin care am convenit ca la sfîrşitul turului să reevaluăm situaţia. Astfel, după o discuţie avută cu noua conducere, am convenit de comun acord să nu mai continuăm colaborarea şi că aşteptăm oferte“.

650.000 de euro valorează Cordoş conform transfermarkt.de

2 goluri în 13 meciuri de campionat a marcat Cordoş pentru Dinamo

5,62 este media notelor GSP a lui Cordoş, cea mai mare dintre toţi fundaşii lui Dinamo

Dinamo îl vrea pe “Mişu din Camerun”
Dinamo vrea să-şi întărească apărarea pentru returul sezonului şi a pus ochii pe fundaşul celor de la FC Botoşani, Michael Ngadeu, poreclit de moldoveni “Mişu din Camerun”.
Dinamo s-a interesat de fundaşul moldovenilor, iar preşedinţii celor două cluburi au discutat despre un eventual transfer, însă negocierile s-au sistat pentru că oferta facută de dinamovişti nu s-a ridicat la aşteptările botoşănenilor.

1 gol a marcat Ngadeu împotriva celor de la Dinamo, în victoria botoşănenilor, scor 3-2

A fost o discuţie cu domnul Negoiţă pentru Ngadeu, însă nu s-a concretizat. FC Botoşani vrea să se întărească în această pauză competiţională, din vară orice jucător este de vînzare pentru o sumă care avantajează clubul“, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani. (Ionuţ Tabultoc)