Acasă Revista presei Tudor va arbitra derby-ul

Tudor va arbitra derby-ul

31
0

(DigiSport)
A condus și meciul care i-a luat titlul Stelei în 2008
Sâmbătă, de la ora 21:00, pe Digi Sport 1, Steaua va încerca să obțină cea de-a șasea victorie consecutivă în fața marii rivale, Dinamo, într-un moment în care diferența dintre cele două loturi pare uriașă.
Alexandru Tudor le-a purtat noroc ambelor echipe în ultimele două sezoane: niciuna dintre combatante nu a pierdut vreun meci cu el la centru.
Într-o statistică realizată de colegii de la “Fotbal Club”, Dinamo are 3 victorii din tot atâtea partide, în timp ce Steaua nu a cedat niciun meci cu Reghecampf pe bancă și Tudor la centru: 3 succese și 3 remize.
În ceea ce privește Eternul Derby, Alexandru Tudor va conduce a cincea oară la centru cel mai important meci din fotbalul românesc: Steaua l-a câștigat pe primul, în 2004, iar acum încearcă să repete performanța după aproape un deceniu.
De atunci, rivalele din Liga 1 s-au mai întâlnit de 3 ori în partide arbitrate de respectivul central: una s-a încheiat la egalitate (2005), în timp ce ultimele două confruntări i-au revenit lui Dinamo.
Cea din 2008 a fost cea mai dureroasă pentru steliști: cu doar două etape înaintea finalului de campionat, trupa roș-albastră avea nevoie de un egal pentru a cuceri titlul, însă “câinii” le-au furat bucuria.
În mai 2008, Dinamo s-a impus cu 2-1, prin golurile înscrise de Bratu, Dănciulescu, respectiv Ghionea. În urma acelui rezultat, Steaua a pierdut primul loc, iar CFR Cluj a cucerit primul titlu din istoria clubului.
 
Stoican: “Nu pun filmuleţe să-i motivez pe băieţi, le spun ceea ce simt”
ÎN DIRECT la Digi Sport 3, Flavius Stoican a susţinut o conferinţă de presă, înaintea derby-ului cu Steaua, care se va disputa sâmbătă, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1.
Antrenorul roş-albilor a afirmat că nu a folosit metode speciale pentru a-şi motiva elevii înaintea confruntării cu marea rivală: “O să avem determinare, atitudine şi sunt convins că vom face un meci bun. Sunt convins că eu şi Dănciulescu vom face lucruri bune pentru aceşti băieţi, care sunt tineri, dar plini de entuziasm. N-am pus niciun filmuleţ, singurele discuţii sunt din interiorul meu, ceea ce simt şi cred despre fiecare meci în parte. E pur şi simplu ceea ce gândesc eu”, a declarat Flavius Stoican.
Doi absenţi la derby
Antrenorul grupării din Ştefan cel Mare a declarat că singurele două probleme de lot pe care le are îi vizează pe Collins Fai şi Alexandre Durimel: “Fai şi Durimel sunt cele două probleme mari de lot, sunt vechi, le ştiţi deja. Din punctul meu de vedere sunt două probleme foarte mari, dar sper să ne decurcăm bine în continuare”, a completat Stoican.
“Jos pălăria pentru Reghe!”
Tehnicianul roş-albilor s-a declarat convins că Steaua va avea o misiunea foarte grea, în ciuda faptului că porneşte ca favorită: “Steaua este echipa de pe primul loc, echipa campioană, care n-are nicio înfrângere în campionat, pleacă favorită, dar noi le vom pune probleme. Vor avea un meci foarte greu cu noi. Jos pălăria pentru Reghecampf și pentru cei din staff, mai ales că la început nimeni nu-i dădea prea multe şanse, dar a dus echipa sus”, a mai spus Stoican.