Acasă Revista presei Young Dinamo vs Old Botoşani

Young Dinamo vs Old Botoşani

34
0

de Liviu Manolache
(gsp.ro)
Lupta generaţiilor: tinerii se vor duela cu bătrânii în “Ştefan cel Mare” » Roş-albii alcătuiesc a doua cea mai tînără echipă din campionat, în vreme ce adversarii de diseară a doua cea mai bătrînă
Politica impusă în vară de Negoiţă şi Angelache la Dinamo este ca lotul să fie format din jucători cît mai tineri, astfel “cîinii” au ajuns la performanţa de a avea a doua cea mai mică medie de vîrstă din campionat, 23,6 ani. La polul opus este adversara din această seară, FC Botoşani, care e a doua cea mai bătrînă formaţie din Liga 1, cu o medie de vîrstă de 27,1 ani.
În acest sezon de Liga 1, Dinamo a acordat credit unor fotbalişti tineri şi foarte tineri, cum ar fi: Ionuţ Şerban, 18 ani, Dorin Rotariu, 18 ani, Valentin Balint, 19 ani. Rotariu a devenit chiar golgeter, alături de Grigore, cu cinci reuşite în toate competiţiile.
Botoşani s-a bazat pe experienţa unor jucători precum Attila Hadnagy, 33 de ani, Marius Croitoru, 33, Ciprian Dinu, 31, sau Dorian Perianu, 31. Dintre aceştia, cel mai mult a ieşit în evidenţă Hadnagy, care a marcat şase goluri doar în campionat şi a dat două pase decisive.
6,14 este media notelor GSP obţinute de Hadnagy în acest sezon
5,50 este media notelor GSP obţinute de I. Şerban în acest sezon
Echipe probabile:
Dinamo: Bălgrădean – Rus, Luchin, Grigore, Filip – Thicot, Boubacar, Elton – Lazăr, Ţucudean, Curtean
Rezerve: Naumovski, Munteanu, Thomas, Matei, Zougoula, Grecu
Antrenor: Flavius Stoican
Botoşani: Perianu – Maghici, Ursu, Dinu, Acsinte – Vaşvari – Fulop, Croitoru, Vraciu – Hadnagy, Cîrjan
Rezerve: Curileac, Matei, Ghinga, Codoban, Radu, Patache, Drugă
Antrenor: Valeriu Bordeanu
ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:
Dănciulescu 37
Jucătorul cu cele mai multe meciuri în Liga 1, 515, a împlinit ieri vîrsta de 37 de ani. “Danciu” a fost sărbătorit de echipă în cantonamentul de la Săftica, unde a venit şi finanţatorul Ionuţ Negoiţă. Dănciulescu a declarat: “Vreau să le mulţumesc tuturor pentru această surpriză frumoasă. Sînt foarte mulţi ani petrecuţi aici, la Dinamo, şi sper să mai rămîn mult timp şi să ducem echipa acolo unde îi este locul“, a spus actualul team-manager al “cîinilor” pentru fcdinamo.ro.
Stoican vrea spectacol
Antrenorul “cîinilor” e mulţumit de succesele din ultima vreme, toate la limită, dar că trebuie să facă şi spectacol: “Sîntem încă datori suporterilor noştri, chiar dacă am reuşit cît de cît să mai echilibrăm balanţa. Ideal ar fi să facem spectacol şi să cîştigăm şi meciurile. Noi sîntem bine acum, cînd vom reuşi să marcăm multe goluri, va fi excelent“.
 
Matei pe bancă » Mijlocaşul e pedepsit de conducere şi va rata meciul cu Botoşani
de Victor Vrînceanu
Decarul “cîinilor” va fi pedepsit de conducere pentru gestul din meciul de Cupă.
Pentru actul de indisciplină pe care l-a făcut în partida cu Pandurii de miercuri, 1-0, lui Cosmin Matei, în primă fază, i s-a retras banderola de căpitan, care a ajuns pe braţul fundaşului Dragoş Grigore. Mijlocaşul de 22 de ani va primi un “bonus” din partea oficialilor dinamovişti, el urmînd să piardă primul “11” de unde n-a prea lipsit în ultima vreme.
Flavius Stoican încercase iniţial să fie diplomat în privinţa ieşirii în decor a fotbalistului: “Un dram de nebunie l-a făcut să aibă acel gest. Şi pe copilul meu îl pedepsesc cu gîndul că acea greşeală nu se va mai repeta. Nici mie nu-mi convine cînd îl văd trist pe Cosmin, dar sînt convins că fac totul spre binele lui”. Apoi, l-a scos pe Matei din garnitura de start!
17 meciuri a jucat Matei pentru Dinamo în acest sezon, în toate competiţiile, marcînd de două ori
 
Cornel Şfaiţer nu face concesii: “Da, sînt dinamovist, dar venim să-i batem!”
de Victor Vrînceanu
Preşedintele botoşănenilor, Cornel Şfaiţer, uită de simpatia pentru roş-albi şi speră ca echipa lui să producă surpriza ultimei etape din tur.
În meciul de diseară, Dinamo se luptă cu trei foşti dinamovişti aflaţi acum în conducerea formaţiei FC Botoşani. Directorul tehnic Leo Grozavu a debutat în Liga 1 în tricoul lui Dinamo, pentru care a evoluat apoi timp de 6 sezoane în anii ’90, antrenorul interimar Valeriu Bordeanu a jucat ultimul sezon în prima divizie în alb şi roşu, 2010-2011, iar preşedintele executiv Cornel Şfaiţer nu şi-a ascuns niciodată simpatia pentru clubul bucureştean.
N-am de ce să mă ascund, sînt dinamovist de mic. Îmi amintesc cu mare emoţie de partidele istorice din cupele europene, cea mai dragă inimii mele a rămas eliminarea lui Hamburg în toamna lui 1983“, a declarat Şfaiţer pentru Gazetă.
Oficialul botoşănean a ţinut să precizeze că în această seară va uita uită de sentimente, cel puţin pentru cele 90 de minute: “Deşi va fi extrem de dificil, dorim să luăm puncte lui Dinamo, pentru a scăpa de pasa neagră prin care trecem. Din păcate, nu putem alinia cea mai bună formulă de echipă, avem doi suspendaţi şi mulţi accidentaţi. Abia putem adăuga 18 nume pe foaia de joc… N-o spun ca pe o scuză, asta-i realitatea“.
1,45 e cota oferită de Casa Pariurilor pentru un succes al lui Dinamo. Egalul e cotat la 4,20, iar victoria Botoşaniului la 7,35
Cred că oricine s-ar mulţumi cu un egal acasă la Dinamo, indiferent că e vorba de FC Botoşani sau de trupe de tradiţie ca Steaua sau Petrolul” (Cornel Sfaiţer, preşedinte FC Botoşani)