Acasă Ştirea zilei Analizele dinaintea reexaminarii

Analizele dinaintea reexaminarii

38
0

O noua confruntare in Cupa Ligii cu materia la care am picat recent, caile fructuoase (si uneori, la priza falimentului) din Cluj are loc astazi.

Da, examenul ala de care pomenea si Rednic, cum ca il aveau de trecut “baietii” dar bietii, inca mai au pana sa arate (unii dintre ei) a fotbalisti.

In fantasmele alegorice si imboldurile galeriei, putem crede ca avem o echipa mare, dar adevarul este ca inca avem maini moarte in vestiar, si asta se vede mai ales in linia de mijloc.

E un progres, se vad ceva trasee in jocul echipei dar in aceeasi masura e sacaietoare limitarea (aparent valorica) a unor fotbalisti care isi fac de ceva timp veacul prin Stefan Cel Mare. Si da, linia mediana e pe buzele tuturor dinamovistilor cand vine vorba de o explicatie pentru victoriile chinuite, si in general minutele de chin care vin sa confirme profetia antrenorului, profetie care anunta acum ceva vreme ca vom suferi pana in iarna.

Dinamo e ca un pui de vrabie care si-a revenit dupa ce aripile i-au fost frante si se grabeste sa zboare. Asemeni lui, si echipa musca din realitatea dura si uneori injositoare a realitatii, a pragului mediocritatii care pateaza unele din numerele tricourilor din actualul vestiar.

Francisc Dican, e un antrenor care incet incet confirma ceea ce spuneam, ca va fi o lupta in 5, cu astralii lui Sumudica cap de locomotiva, aviatorii regelui, NOI si salteaua, pe langa aversarii nostri de azi.

Echipa pruncului caschetei pupatoare de icoane si calificatoare pe ultima suta de metrii la campionatul vietii european intra si ea in calcule mai ales ca revin pe stadionul de casa.

Iesind din zona de analiza a ligii sa revenim la confruntarea de azi :

– e un alt examnen, ce se pare va fi FARA chifteluta Ghomsi – caci acesta din urma a fost trimis la echipa a 2-a sa vada ce se intampla de patineaza atata pe teren.

Sper sa nu il mai vad pe Puljici langa mevlija pentru ca nu cred ca e timp de experimente de genu’ si e aiurea sa schimbi M&M’ul cu un jucator care are in comun cu Ghomsi o aparenta lipsa de forma sportiva.

As vrea sa vad un Feussi pe dreapta cu un Fai pe stanga si evident un FiLIP langa ANTON dar de aici incolo pana la linia de atac incep necunoscutele.

Si daca la matematica n-am rupt norii, as spera ca nume ca Tarcoveanu – in centru, Palici pe stanga si POATE un Patrick Petre pe dreapta, sa dea de gandit tripeletei Gavrila, Rotariu, Matei, – tripleta care sa lustruiasca banca de rezerve.

Din pacate, aceastra tripleta nu se poate contopi, caci probabil am avea un mijlocas decent daca am imbina priceperea celor 3.

Shalaj, noul semnat mi se pare prea departe pentru actualul moment si nu cred ca Rednic va risca DESI, buza ii arde.

Cu Bizonescu, inainte si Essombe gata de un eventual 4 1 3 2  sau un 4 4 2 defensiv am putea spera la ceva bun din meciul de azi, INSA, lipsa de valoare a tripletei, dincolo de faptul ca imi aduce aminte, din acest punct de vedere, de un atacant polonez, exagerat de iubit, de multi dintre voi; ma indreptatesc sa concluzionez ca vom asista la un nou meci strategic, asta pana cand ori luam gol, ori cadem fizic si prevad ca avem sanse MARI sa terminam si acest meci in corzi.

Din aceste motive, imi permit sa fac o previziune legata de numarul mic de spectatori care vor sustine sau chiar critica echipa, echipa care defapt INCA NU este o echipa. Unul, daca nu chiar, singurul motiv, esti valoarea individuala, precara un unele cazuri, limitata in celelalte.

Imi doresc ca si in cazul nationalei Romaniei sa ni se inchida gura cu o evolutie stralucita dar, Clujul nu s-a mutat in Feroe, sau cel putin, nu deocamdata.

Pe de alta parte daca aruncam o privire la pachetele promotionale ale biletelor puse in vanzare pentru cele 2 confruntari, cu CFR si ASA – cred ca prezenta la stadion pentru suflarea dinamovista devine tentanta, fie si doar de dragul ultimei adieri a toamnei, in Groapa din Stefan cel Mare – si spun asta pentru ca temperaturile coboara si implicit vremea se strica, iar cainii mici, care isi fac aparitia in galerie vor fi probabil protejati, mai ales de peisajul incomplet si usor dezolant al, actualei arene. Daca era nevoie sa mai mentionam, preturile sunt exprimate in RON.

preturi cfr

Noi, dincolo de problemele pe care le-am semnalat si avut in ultima vreme, vom incerca sa fim alaturi de voi intr-un comentariu paralel,cu interventii de la fata locului.