Acasă Ştiri Dinamo iarasi in top

Dinamo iarasi in top

37
0

Un nou meci acasa, o confruntare cumva istorica, a 91-a partida dintre cele doua echipe, suporteri putini

264 de goluri marcate pana acum, echipe situate la poluri opuse, si doar 6 victorii ale oaspetilor pe arena noastra.

Ei vin dupa o victorie, noi dupa un egal rusinos, un presedinte de-o vara, scurta de altfel, ca sa fiu in ton cu filozofia lui Cornel Dinu, o sa mentionez de valul de ploi care e posibil sa fi spalat legitimatia celuilalt Dinu.

Odata cu indepartarea presedintelui, traim cu emotia unui come-back nedorit, a unui nea Costica din Berceni, si ne e oferita ca moneda de schimb un anume Munteanu, Vlad.
Si spun asta pentru ca acest ins din postura sa de presedinte a dus U Cluj in B dar e tanar si dornic de performanta, adica ieftin si cumva bun de YESMAN.

revenind la meci, incepem iarasi modest, si abia la finele minutului 3 reusim sa facem pasul organizat dincolo de jumatatea terenului.

minutul 7 ne gaseste atacand pozitonal pana cand ne decidem sa aruncam mingea pe Essombe

o centrare, nereusita, mingea ajunge inapoi la ai noi dar stangul lui Matei incheie actiunea din minutul 10 cu o executie de lemn si suntem prinsi pe contre si ajutati de offsaid.

Dinamo e inca in constructie si Rednic e singur la vioara acum, si dupa un joc sters al celor 15 min, remarc un Rotariu care E in joc, si Vojnovic da semne ca e in teren,vine minutul 16 si vedem ca Essombe are sclipiri tehnice si de viteza

Prima ocazie minutul 17 cu un Fai care profita de greselile celor de la Petrolul iar Essombe suteaza prima oara si revine in minutul 17 cu inca o lovitura deviata,
corner dar Pechana prinde si ii pune petrolistii pe contra atac
Min 18 si 40 de secunde – vine si a treia atingere a lui Essombe pe care scrie gol, dupa, ce Rotariu rateaza o ocazie din care mingea ajunge la nivelul fruntii lui Essombe care la primul meci, in liga 1 marcheaza.

dupa un corner acordat lor avem un penalty refuzat noua in minutul 28 la Matei, insa combinam relativ frumos si mai ies niste nume la rampa, cum ar fi Mevlija cu interventii calme si pozitive.

La polul pous dupa 32 de minute il vad pe nr 5 de la noi, care joaca haotic
min 35 de aduce o mare ocazie dar Gavrila trage catre fata lui Pechana
si vine pauza si singurul lucru care poate fi remarcat e ca dominam inca nevonvingator si ca ploaia si-a facut aparitia.

Moment in care o sa dezbat schimbul care se preconizeaza, intre 2 copii mofturosi ai ligii 1 – Martinius si Lazar, un schimb, care e, cum zicea finantatorul lui Fc Botosani, un soi de schimb intre car si boi, a-la Pacala.

Min 56 dubla schimbare, Tarcoveanu, Palic si Essombe e chimibat de Gnohere.
suntem usor dominati si ocazia lor din min 63 vine sa confirme ca stam la cutie

min 69 aduce si sutul lui Gnohere dar e la firul ierbii insa vad mai multa viteza si dorinta.
Din pacate Palic nu aduce nimic nou si primeste si un galben.

Iese Gavrila si intra Feussi, si Fai intra pe stanga, Feussi pe dreapta si Filip in fata, cu Palic mijlocas ofensiv

dar vine minutul 73 – matei cu Fai care trimite pentru Gnohere si e 2-0 drept pentru care calmam valul de elan al petrolistilor, iar Gnohere alege sa ia un galben sarbatorind cu fara tricou spre a isi arata fibra si a sparte bula de sapun care l-a dat drept elefant pe bizonul nostru.
Min 77 Fai ajunge iar in banda stanga tot cu pasa lui Matei, centreaza , Pechana atinge mingea dar nu si Palic care ajunge tarziu in fata portii goale.

Si dincolo de eliminarea francezului de la petrolisti, teminam in avanposturi cu un numar cam mare de cartonase galbene, la acest capitol punctand nou-intratii Palic, Feussi dar si Rotariu.

Per ansamblu vad asa

 

Cerniauskas, sigur in interventii, dar imi pare ca nu traverseaza o forma prea buna, totusi nota 8

Fai – 9 si oricat isi roade Custov unghiile, baiatul asta ramane imperial mai ales pe stanga unde pare ca ii place si da randament maxim

Filip 8 – azi mai putin scos in evidenta pentru ca a fost in aparare pe stanga tot meciul si n-a contat asa de tare in atac.

Nedelcearu – una din improvizatii, vegiri slabe, caruia ii recomand sa mearga sa ajute Dinamo 2 cand nu prinde lotul ca sa aiba meciuri in picioare – 7 de incurajare

Mevlija 9 – omul meciului dupa mine, e calm, concentrat si a fost ultimul aparator in multe din faze pe care scriau gol

Vojnovici – mea culpa – omul asta a revenit si se vede nota 8 – azi a aratat de ce are banderola

Tarcoveanu 9 – tot de incurajare defapt un 8 dar pentru un pusti de 18 ani intrat titular si care a facut  60 de minute fara repros, ce poti cere mai mult ? – la cat mai multe prezente copile

Rotariu – 8 prin rotunjire – pare a fi pe drumul cel bun a fost prezent si in aparare si galbenul e o dovada desi nu e un motiv de mandrie.

Matei – 9 – dovada ca nu trebuie sa te cheme Lazar ca sa te ridici dintre morti

Gavrila 8 tot prin rotunjire – ai tras in Pechana sa il sperii ! – si pentru asta sunt suparat pe tine – in rest esti bataios si ai fost azi pe teren, s-a vazut ceva

Essombe – pare mai bun ca Bizonul dar e inca prematur – un 8 tot prin rotunjire

Bizonul – 8 pentru incurajare si multumirile de la final adresate antrenorului, dar si pentru declaratia care te-a costat un cartonas galben.

Palic – tata, n-avem rabdare, nici noi, nici Rednic, si nu stiu cate sanse mai ai … da-i drumu la treaba ca azi ai luat un cartonas degeaba si ai fost rezerva unui pusti de 18 ani care te-a eclipsat taticule, nota 6

Feussi – la fel ca Palic – in plus se vede ca tu chiar stai la discutii interminabile cu adversarii – vezi faza in care ti-ai luat galbenul.

Rednic, 10, pentru organizare, stilul de crosetare si declaratiile de la final. S-a abtinut sa mai dea in cei 3 care azi au fost slabuti

 

Suporterii ? 10 pentru cei prezenti 5 – ca sa fie de trecere, pentru cei care NU – echipa a aratat ca cei care au stat acasa au avut ce regreta, si ne asteapta 2 examene in deplasare la Severin, cu Pandurii atat in Cupa Ligii cat si in campionat.