Acasă Articole DESFIINTAREA LUI DINAMO II

DESFIINTAREA LUI DINAMO II

43
30

Daca pana acum am incercat sa dam credit proiectului prezentat de domnului Negoita, decizia de astazi pe care dl. Anghelache a anuntat-o de-a desfiinta echipa a II-a a clubului a distrus orice farama de credibilitate pe care o aveam in acest proiect.

Domnul Anghelache a declarat pentru Mediafax urmatoarele: “Dacă rămanem in Liga a III-a nu mai ţinem echipa a doua a clubului. Vom decide săptămana viitoare. Noi aveam o socoteală, ca fotbaliştii de la prima echipă care nu joacă, să evolueze la echipa a doua, plus caţiva dintre cei mai buni juniori. Aşa a vrut federaţia. La Liga I s-a acceptat completarea cu Concordia Chiajna, la Liga a III-a s-a acceptat completarea cu alte şase echipe retrogradate, dar la Liga a II-a nu s-a putut. in situaţia asta eu ce pot face cu jucătorii ăştia, 7-8, care nu prind prima echipă? Să-i trimit la Liga a III-a, să joace pe la Boldeşti sau eu ştiu unde? Eu zic că nu pot. E un nivel care nu există. O să vedeţi că după 3-4 etape vor rămane doar 7-8 echipe, facem pariu. Şi atunci ţin prima echipă aşa cum este şi pe ceilalţi ii trimit la echipele de juniori ale clubului. Sperăm că le vine mintea la cap pană luni celor de la federaţie. Noi am vrut din toată inima echipă de Liga a II-a. E adevărat, că anul trecut a jucat numai cu copii şi juniori şi am retrogradat. Noi am făcut o hartie in urmă cu trei săptămani la federaţie şi am avut şi o şedinţă in care s-a spus că vor fi 14 echipe şi sistemul de completare va fi acelaşi ca la Liga I şi Liga a III-a. Nu s-a mai vrut la noi. Probabil că eram singura echipă din Liga I care am fi avut echipă şi in Liga a II-a şi nu s-a vrut. Altă explicaţie nu am”.

Explicatiile oferite de dl. Anghelache ne confirma faptul ca domnia sa nu a inteles nimic din ceea ce se intampla in fotbalul romanesc, de cum FRF opereaza, iar episodul Rapid si protestul suporterilor rapidisti care a fost sustinut inclusiv de liderii PCH.

Daca pana acum am incercat sa dam credit si sa intelegem pozitia dl. Negoita care a vandut doi tineri Nica si Alexe la prima oferta, fiindca avea nevoie de bani, daca am incercat sa intelegem si alocarea de 0 lei pentru transferuri fiindca domnia sa “a salvat clubul de la faliment cu investitii care au fost mai mari decat a tuturor celorlalti investitori din Liga I adunati la un loc ” , daca am trecut si peste faptul ca pentru a economisi bani n-am putut aduce un preparator fizic din occident pentru care pana si Ceahlaul a avut bani, daca am incercat sa intelegem si ratiunile pentru care vom disputa meciuri pe stadionul Dinamo chiar daca suporterii dinamovisti prefera Arena Nationala, daca am inteles sa avem rabdare ca si anul acesta ne vom lupta in mediocritate, faptul ca se desfiinteaza echipa a II-a nu mai putem intelege si tolera.

Practic una din pietrele de temelii a unui proiect (dupa cum dl Anghelache a anuntat la inceputul mandatului sau) avand ca model clubul olandez Ajax care creste tineri de la varste fragede, pe care apoi ii promoveaza treptat de la juniori, la echipa a II-a, la echipa de seniori dispare.

Prin decizia de desfiintare a echipei a II-a , dl. Anghelace submineaza si arunca in derizoriu proiectul anuntat de domnia sa si de dl. Negoita. Orice credibilitate pe care dl. Negoita o avea in fata suporterilor dinamovisti, va disparea daca aceasta decizie anuntanta de dl. Anghelache va fi pusa in practica.

Este clar ca la Dinamo nu se urmareste progresul, performanta sau construirea unui club profesionist ci doar un capital de imagine pe seama suporterilor dinamovisti si brand-ului clubului Dinamo. Daca s-ar urmari performanta si Dinamo ar avea ca obiectiv sa intre in grupele UCL, atunci precedentul Steaua, care a desfiintat echipa a II-a si acum trebuie s-o reinfiinteze ,ar trebuie sa dea de gandit celor din conducerea lui Dinamo. Regulile UEFA sunt clare si nu se pot schimba, asa cum doreste dl. Anghelache ca regulile de promovare sa se schimbe si Dinamo II sa fie la mila FRF.

Din pacate acest proiect anuntat de dl. Negoita a murit inca inainte sa se nasca…… Angelache si Negoita ne-au vandut gogosi si ne impig clubul in mediocritate…

30 COMENTARII

 1. muºeþel negoita, muºeþel anghelache. Mi-as dori ca-n al 12-lea ceas suporterul dinamovis sa iasa-n sloboz din letargie si sa-i ia la pietre pe jegosii astia.

 2. “in situaþia asta eu ce pot face cu jucãtorii ãºtia, 7-8, care nu prind prima echipã? Sã-i trimit la Liga a III-a, sã joace pe la Boldeºti sau eu ºtiu unde? Eu zic cã nu pot. E un nivel care nu existã. ”

  anghelache, dinamo de acum, cu pape, cu curtean, cu rus, grigore, thicot, hasanovic, ca sa nu mai amintesc de cei 2 veterani, cam la ce nivel se afla? cinstit acum? avem certitudinea ca respectivii bat echipe de liga a 3-a?

 3. Singura metodã ca Negoiþã sã aibã credibilitate e sã-l dea afarã pe Anghelache în mom. ãsta, dar de fapt ºi el este complice, este evident

 4. Luni e iar Comitet Executiv, sau alt bullshit din ãsta? Poate ne salveazã amãrâþii de la federaþie ºi bagã DII în Liga II

 5. Luni e iar Comitet Executiv, sau alt bullshit din ãsta? Poate ne salveazã amãrâþii de la federaþie ºi bagã DII în Liga II

 6. ok, daca e sa fim cinstiti, avand in vedere valoarea tinerilor de la dinamo 2 de-a lungul timpului, putini au fost cu adevarat buni.

  avand in vedere ratia de promovare a antrenorilor cunoscatori care ne-au blagoslovit cu prezenta lor pe banca noastra tehnica in ultimii ani, ai zice ca nu e mare pierdere.

  avand in vedere ca oamenii ce conduceau inainte de negoita mai jucau cate un tanar talent, dupa care dadeau un tun fix cand incercam sa legam o echipa buna si sa facem performanta pe termen lung, ai zice ca nici aia de dinainte nu au fost mai buni.

  dar:

  zici ca proiectul tau se bazeaza pe tineri, apoi desfiintezi echipa a 2-a

  zici ca nu transferi jucatori pe bani, ci promovezi tineri, ca avem probleme financiare.

  zici ca transferi jucatori de la severin si mai stiu eu de unde si desfiintezi dinamo 2

  vinzi 2 jucatori tineri, iei bani si nu pui nimic in loc, apoi desfiintezi dinamo 2?

  ce proiect e asta?

 7. Diferenþa dintre Liga II ºi III nu e prea mare, dovadã fiind Corona ºi ACS Recaº care au 2 promovãri consecutive. Dar Anghelache probabil crede cã se aflã în era Victoriei Bucureºti

 8. Declaratie a lui anghelache in aprilie:

  Este o prima etapa, in care Dinamo trebuie curatata, la asta lucrez.

  exact asta face: o curata. La figurat!

  Afara cu securistii astia nenorociti!

 9. Luni e iar Comitet Executiv, sau alt bullshit din ãsta? Poate ne salveazã amãrâþii de la federaþie ºi bagã DII în Liga II N-Razvan (16.08.2013 17:30

  Daca printr-o minune nea Coitza nu mai desfinteaza echipa secunda , neguitzolacii nu vor socoti asta ca un act de normalitate , ci o vor trece la capitolul 'bile albe' si or sa inceapa iar sa cotcodaceasca pe aici ca 'Zeul lor' ne-a luat licenta , l-a adus pe Rotariu si a pastrat echipa secunda , mentinand-o in B ! Macar de ar avea neogoitii motiv de guitat

 10. Dacã Negoiþã încearcã cu adevãrat sã se apropie de suporteri, pune mâna pe telefon în weekend ºi anuleaza decizia. Dar cât de prost sã fii sã pierzi atât de mulþi jucãtori cu potenþial când tu spui cã întinereºti echipa? Trezirea, nene!

 11. clodius (16.08.2013 17:36)

  O bilã albã ar fi sã se uite pe DM, ºi sã zicã “Opa! Am dat-o în barã! Þin echipa ºi în Liga III, ca sã mã conformez cu opiniile suporterilor”. Dar de unde?

 12. O bilã albã ar fi sã se uite pe DM, ºi sã zicã “Opa! Am dat-o în barã! Þin echipa ºi în Liga III, ca sã mã conformez cu opiniile suporterilor”. Dar de unde?

  N-Razvan (16.08.2013 17:38)

  o bila si mai alba ar fi sa nu aiba NEVOIE sa se uite la parerea suporterilor ca sa realizeze ce greseala e pe cale sa faca. dar pentru asta trebuie sa te pricepi la fotbal, sau sa fii bine intentionat…

 13. Mai in urma cu ceva luni anghelache spunea ca D2 nu va mai fi loc de refugiu pt juctaorii care nu prin lotul echipei mari. Mai acum 2 spatamani spunea asa:

  Dinamo II înseamnã o echipã cu o medie de vârstã de 18 ani, formatã din cei mai talentaþi juniori 94-95, finaliºti ai campionatului naþional în sezonul trecut, ºi alþi tineri de perspectivã transferaþi de la ºcolile de fotbal din þarã.

  Astazi a spus asa:

  Vom decide sãptãmâna viitoare. Noi aveam o socotealã, ca fotbaliºtii de la prima echipã care nu joacã, sã evolueze la echipa a doua, plus câþiva dintre cei mai buni juniori.

  Lupu spunea ca astia au vrut sa duca jucatorii de la D2 pe la Berceni, dar au fost refuzati de aia, spunand ca nu cresc jucatori pt altii (absolut firesc).

  De fapt totul a fapt premediat (inclusiv retrogradarea in liga a treia). Au incercat sa o faca pe ocolite, nu direct. Acum arunca pisica in curtea federatiei.

  Afara cu secur

 14. Perfect articolul,precis,la obiect.Dar conducatorii si-au pus oare intrebarea:”Poate echipa asta la anul promoveaza?”Probabil ca nu.

  Am inteles ca nu sunt bani pentru formarea unei echipe competitive pentru transferuri,salarii,antre nori,staff,scouteri etc.Dar am zis uite au grija de tineri,vor sa faca ceva in privinta asta,putem sa ne gandim la viitor,chiar daca i-au vandut pe Alexe si Nica la prima strigare.Ok,trecem peste acest aspect.Cat m-am inselat.Tu echipa ce vrei sa cresti tineri de valoare,desfiintezi echipa secunda?O sa ne zbatem in mediocritate cred mult timp de acum incolo.Pacat,mare pacat!!Ma pis pe acest proiect relativ!!!

  Si apropo de Anghelache,eu nu o sa uit declaratia asta:”Dinamo are ca obiectiv un loc între primele patru echipe din Liga 1. Dacã nu se întîmplã aºa ceva, o sã plec. Am mare încredere în acest proiect, de aceea îmi iau acest angajament”, a explicat Anghelache.

 15. Bila alba ar fi sa-l dea afara pe Lache , bobar , birlic , bebe alexe si ce nulitati mai are pe acolo , sa-l dea afara si pe Dinu , iar in locul lor sa aduca oameni ca Prunea , Nelu Nunweiller , Orac , Dudu , Mateut , Mara (asta e bun ca are relatii pe afara , cunoaste si multi jucatori buni )si chiar un Florentin Petre sau Claudiu Niculescu , sa ii lase pe ei sa se ocupe de fotbal si sa apara cu declaratii la tv , iar el sa fie mai putin vizibil

 16. Si apropo de Anghelache,eu nu o sa uit declaratia asta:”Dinamo are ca obiectiv un loc între primele patru echipe din Liga 1. Dacã nu se întîmplã aºa ceva, o sã plec. Am mare încredere în acest proiect, de aceea îmi iau acest angajament”, a explicat Anghelache.

  Lightbringer (16.08.2013 17:45)

  n-a zis CAND asteapta sa termine pe 1-4. aici e cheia.

 17. Asta e situaþia. Acesta este contextul financiar actual. Acolo evoluau jucãtori lipsiþi de experienþã, era o cheltuialã inutilã. Nu cred cã aceastã desfiinþare ar avea repercusiuni asupra primei echipe...orac

  Mari jucatori au fost, mari jigodii au ajuns.

 18. În speranþa deºartã cã citeºte cineva aria de contact a fcdinamo.ro, le-am trimis un mail cu acest articol. Naiv mai sunt

 19. În speranþa deºartã cã citeºte cineva aria de contact a fcdinamo.ro, le-am trimis un mail cu acest articol. Naiv mai sunt N-Razvan (16.08.2013 18:

  Trimite-i un PM cu articolul reprezentantului lui neghiobita de pe acest site , g04 , si roaga-l sa il transmita lui negoita

 20. aloooo

  bai, patron-investitor de carton:

  – ai cerut de la suporteri timp si rabdare,

  – ai promis transferuri,

  – ti-a placut coregrafia de la ravasitul oilor?

  – ai fost mindru?

  – acum ceva timp, pres tau promitea ceva legat de model ajax…

  – care model? daca tu desfiintezi?

  – ce motivatie vor avea copii de la grupele mici?

  – s-au le desfiintezi si pe ele?

  – scuze, dar, cred cu toata convingerea, fara sa te jignesc ca gindesti cu

  – a) oaia NU are echipa de tineret!!!

  – b) tu, ca si echipa, daca doresti sa cumperi un jucator tinar ti-se cer o gramada de lovele…

  – unde sa se duca tinerii jucatori din Bucuresti? Ai ramas cam singurul club cu ceva traditie…

  – TE < RUGAM >!!! noi suporterii… inca te rugam…

  NU PASI CU STINGUL….te-ar putea paste multe multe neplaceri….

  – daca tot esti hotarit sa faci acest pas – prapastie- intre tine si suporteri… a

 21. – a) oaia NU are echipa de tineret!!!

  – b) tu, ca si echipa, daca doresti sa cumperi un jucator tinar ti-se cer o gramada de lovele…

  – unde sa se duca tinerii jucatori din Bucuresti? Ai ramas cam singurul club cu ceva traditie…

  – TE < RUGAM >!!! noi suporterii… inca te rugam…

  NU PASI CU STINGUL….te-ar putea paste multe multe neplaceri….

  – daca tot esti hotarit sa faci acest pas – prapastie- intre tine si suporteri… am o alta PROPUNERE – si rog cainii sa nu ma latre…

  – ADAUGA 1-2 RON la bil. SARACULE

 22. Trimiteþi ºi voi mailuri ºi telefoane sã vã exprimaþi pãrerea despre “proiect”, poate îi vine mintea la cap

 23. URMEAZA ASC CORONA 2010 BRASOV – FC DINAMO 1948 BUCURESTI!

  Avem echipa anuntata de Gheorghe Multescu!

  DINAMO: Balgradean – Fai, Thicot, Grigore, Filip – Rus, Elton – Matei, Curtean, Rotariu – Balint

  Rezerve: Naumovski – Grecu, Durimel, Boubacar, Lazar, Pape, Danciulescu

 24. alooo…

  bai o`tule de patron rupt in

  te-am citit…

  – cum este cu centrul ala de la Focsani – parca – condus de I.Sdrobis?

  – tot federatia nu a frut sa o pastrezi?

  RUSINICA…

  nu caine ud…

 25. Salutare! V-am spus ca acest club va acelasi trend descedent cu noi conducatori. Dar nu ati vrut sa vedeti acest lucru(“nu e mai rau orb decat cel care nu vrea sa vada.”)

  Ma uit la actualul sondaj pus pe site si sesizez ca si in cazul votului, dat pentru anumit oameni politici pentru ocuparea unor functii de conducere in stat; minoritatea se supune mediocritati, ma scuzati, majoritati. Cine spunea:”Prostia nu conduce, ci domneste.”

  Acum daca am atins doua “corzi” sensibile,.. Ar trebui sa luati in calcul ca e si vina voastra ca si a conducerilor care s-au perindat pe la acest club.

  Imi pare rau, pentru acest club, dar in acest drum spre dezastru, doar o mana salvatoare mai poate inversa sensul dat.

 26. Sunt 2 aspecte de luat in calcul aici :

  1.E posibil sa fie doar o declaratie care sa puna presiune pe frf/lpf…mai ales ca a fost preluata de toata presa si se mentioneaza acolo ca ptr toate ligile s-a putut numai ptr a II-a nu…

  2. Si daca e pe bune, D2 chiar era o mare gaura financiara fara sa produca mai nimic (nu putea promova ever, bani din televizari si sponsori subtiri rau. Jucatorii nu se “pierd” : juniorii vor juca in continuare la juniori iar cei care merita vor face pasul direct in prima echipa. Singura problema e ca unii jucatori de la prima echipa nu prea vor avea meciuri in picioare. Pana la urma e posibil sa nu fie dracul chiar asa de negru si de pe urma acestei decizii sa vedem mai multi tineri facand pasul spre prima echipa direct.

Comments are closed.