Acasă Revista presei Ambiţie mare pentru Rafa

Ambiţie mare pentru Rafa

36
2

(ProSport)

 

"Vreau să le arăt celor de acolo că merit să joc la Dinamo"

 

Corona Braşov este lanterna roşie a Ligii 1, nereuşind să obţină niciun punct în primele patru etape, iar jucătorii lui Nae Manea vor să spargă gheaţa în partida de vineri cu Dinamo.

Împrumutat la Corona chiar de la Dinamo, Rafael Stănescu aşteaptă cu nerăbdare partida, dorind să le demonstreze celor din Ştefan cel Mare că s-au înşelat atunci când au decis să se despartă de el.

"Este echipa mea de suflet, este echipa la care am învăţat fotbal, la care am debutat în prima ligă şi aştept cu nerăbdare. Vreau să le arăt celor de acolo că merit să joc la Dinamo. Noi intrăm să câştigăm, pentru mine va fi special pentru că n-am jucat niciodată contra lui Dinamo", a spus Rafael Stănescu la Dolce Sport.

Vasile Olariu se gândeşte că echipa din Braşov poate câştiga toate cele trei puncte în faţa lui Dinamo, echipă care nu a impresionat în primele patru etape.

"Nu este un meci extrem de important că este Dinamo, orice meci e important. Trebuie să spargem gheaţa, avem nevoie de cele trei puncte. Sunt convins că după ce vom face acest lucru se va schimba toată situaţia şi vom prinde încredere în noi", l-a completat si Vasile Olariu.

 

 

Mulţescu ar putea pierde un om pe care l-a folosit în toate amicalele din Anglia

de Catalin MUREŞANU

 

Lui Ionuţ Şerban i-a expirat hârtia care îi dădea dreptul să se antreneze cu Dinamo. "Câinii" nu s-au înţeles * Mijlocaşul în vârstă de 18 ani a mers cu Dinamo în cantonamentul din Anglia

 

Ionuţ Şerban a fost una dintre ţintele "câinilor" în pauza competiţională. Mijlocaşul în vârstă de 18 ani a mers cu roş-albii în cantonamentul din Anglia, a jucat în meciurile amicale, însă nu a fost prezentat oficial din cauză că situaţa sa contractuală nu era rezolvată. Fotbalistul şi-a depus actele pentru a deveni liber de contract, acuzându-i pe cei de la Sportul Studenţesc de faptul că nu l-au plătit de mai multe luni. În acelaşi timp, Ionuţ Negoiţă a negociat cu Vasile Şiman urgentarea transferului, însă tot ce a putut să obţină acţionarul dinamovist a fost o hârtie care-i dădea dreptul fotbalistului să se pregătească cu cei din "Ştefan cel Mare". În urmă cu două săptămâni termenul scris în acest act a expirat, iar cum Comisia de Disciplină nu a rezolvat încă dosarul lui Şerban şi nici conducerea "câinilor" nu s-a înţeles cu Şiman, fotbalistul nu a mai avut voie să se pregătească sub comanda lui Mulţescu.

 

Joacă pe toate posturile la mijloc

Situaţia este oarecum ciudată, mai ales că tehnicianul în vârstă de 61 de ani se baza pe Şerban, acesta putând fi folosit pe toate posturile de la mijlocul terenului.  În turneul din Anglia, acolo unde "studentul" a mers alături de Dinamo, tehnicianul l-a folosit în mai multe meciuri pe Şerban, fiind mulţumit de evoluţia puştiului.

 

Mi-a expirat hârtia care îmi dădea dreptul să mă antrenez cu Dinamo. O să sun şi eu să văd dacă mai sunt dorit

Ionuţ Şerban, mijlocaş

 

 

După 10 ani! Kiriţă revine în "haită"

de Marius PITARU

 

După 10 ani în care a lipsit de la Dinamo, fostul căpitan se întoarce acasă, dar într-o funcţie executivă * Principala misiune a noului director sportiv va fi aceea de a crea o legătură între vestiar şi conducere

 

Fostul căpitan al roş-albilor, Giani Kiriţă, plecat din haită în 2003, nu s-a întors ca jucător, ci în calitate de conducător. Giani urmează să ocupe postul de director sportiv, cu atribuţii legate de vestiar. El este omul care va "lucra" la moralul jucătorilor, personajul care să aducă atmosfera bună din cadrul lotului. Kiriţă se va mai întâlni încă o dată luni cu patronul Negoiţă, pentru ultimele negocieri, dar în mod normal, numirea este hotărâtă. Fostul fundaş central a evitat să ofere declaraţii până la numirea sa oficială în funcţia de director sportiv.

 

 

"Danciu-gol" va fi şi "Danciu-coach"

de Catalin MUREŞANU

 

Conducerea i-a propus lui Ionel Dănciulescu postul de antrenor-secund, iar cel puţin până la iarnă, atacantul va rămâne la dispoziţia lui Gigi Mulţescu şi din postura de jucător * Veteranul „câinilor“ s-a înscris de curând la Şcoala de Antrenori din cadrul FRF, însă nu s-a hotărât ce va alege după ce se va retrage: treningul de tehnician sau costumul de oficial * Ionel Dănciulescu mai are contract cu Dinamo până în vara anului viitor

 

Dinamovistul Ionel Dănciulescu, cel mai experimentat jucător din Liga I, va avea, începând cu meciul de vineri, cu Corona Braşov, un nou rol în vestiarul „câinilor“. Fotbalistul în vârstă de 36 de ani va fi noul antrenor secund al echipei, astfel, staff-ul lui Mulţescu urmând să se mărească. Ionuţ Negoiţă a avut această idee după partida cu Steaua (1-2) sau, mai bine spus, după ce a discutat, luni, cu Gigi Mulţescu, într-o şedinţă care a durat mai bine de patru ore. Tehnicianul a fost nemulţumit de atitudinea unor jucători la partida cu rivalii din Ghencea, iar în acelaşi timp, acţionarul a auzit informaţii cum că jucătorii ar avea unele nemulţumiri faţă de antrenor, în special legate de programul antrenamentelor de la Săftica. Astfel, pentru o mai bună comunicare între staff-ul tehnic şi vestiar, patronul a decis, consultându-se în prealabil şi cu Mulţescu, să-i ofere funcţia de antrenor secund lui Dănciulescu. Fotbalistul a fost întrebat atât de antrenor, cât şi de şeful clubului şi a acceptat.

 

"M-am consultat şi până acum cu Dănciulescu"

"Corbul" nu va renunţa la cariera de jucător cel puţin până la iarnă, atunci când se va gândi dacă îşi va duce contractul cu Dinamo până la final, adică în vara lui 2014. Până la sfârşitul turului, "secundul" Dănciulescu va fi la dispoziţia "principalului" Mulţescu şi din postura de jucător, iar atunci când se va considera că este nevoie de el şi pe gazon, va intra pe teren. "Dănciulescu a avut acelaşi rol şi până acum. Am discutat cu el mereu, m-am consultat cu el. El are o experienţă extraordinară şi trebuie să înveţe în meseria ce va urma. În plus, atunci când va fi nevoie de el, ne va ajuta şi ca jucător. Am încredere în el", a spus, ieri, Gigi Mulţescu.

 

"Ar fi un antrenor raţional"

Naşul lui Ionel Dănciulescu, Marius Lăcătuş, a rămas oarecum mirat că veteranul "câinilor" a ales meseria de tehnician. "Când mai vorbeam cu el, îmi spunea că vrea să se facă manager, să fie conducător. Dar dacă a plecat pe drumul antrenoratului, foarte bine. «Danciu» ar fi un antrenor cu capul pe umeri, unul raţional. În ce priveşte relaţia cu «principalul», finul va colabora cu Mulţescu, desigur, dar deciziile le va lua tot tehnicianul numărul unu. Important pentru atacant este să urce treptele acestei meserii cât mai repede".

 

Şi Giggs se face antrenor!

La 40 de ani, Ryan Giggs este singurul jucător care a evoluat în fiecare sezon din Premier League, după schimbarea denumirii competiţiei în 1992. Deşi a rămas om de bază în angrenajul echipei lui Moyes, lui Giggs i-a fost oferit din această vară şi postul de antrenor în staff-ul scoţianului. "Încerc acum doar să învăţ cât mai multe de la noii mei colegi, dar e extraordinar. De mult timp mi-am dorit să fac acest lucru. În iarnă o să-mi dau şi examenele pentru licenţa de antrenor", a spus ieri Giggs. (Adrian COSTEIU)

 

E o trecere firească pentru Danciu. El va avea acest dublu rol, antrenor-jucător, mai mult antrenor. S-a şi înscris la şcoala de tehnicieni de la FRF şi ne va ajuta mult din această postură

Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

 

Staff-ul lui Mulţescu:

Ioan Timofte – antrenor secund

Ionel Dănciulescu – antrenor secund

Cătălin Mulţescu – antrenor cu portarii

Dorel Chiriac – preparator fizic

 

 

Grecu, "câine" pe trei ani

de Marius PITARU

 

Fundaşul stânga a semnat un acord valabil trei sezoane, cu un salariu lunar de 4.000 de euro * Apărătorul a intrat într‑un program separat de pregătire, întrucât, în ultimele săptămâni, nu s-a mai antrenat "centralizat"

 

Ceea ce mai trebuia pus la punct în cazul mutării lui Constantin Grecu în „Ştefan cel Mare” s-a rezolvat ieri. Jucătorul a semnat contractul cu Dinamo pe o perioadă de trei ani, cu o remuneraţie bună pentru ce înseamnă salariile în „Groapă”, adică 4.000 de euro pe lună. Imediat după parafarea actelor, Grecu a trecut pe mâna preparatorului fizic, la Săftica. În ultimele trei săptămâni, fostul petrolist s-a antrenat de unul singur prin parcuri şi la sala de forţă. "Mi-a lipsit programul de pregătire centralizată. Nu pot evolua cu Corona Braşov, trebuie să mă pun la punct", a spus Grecu. Exerciţiile lui constau în alergări uşoare, reacomodarea cu efortul şi şuturi de încălzire pentru portari. Mulţescu s-a bucurat cel mai mult: în sfârşit are şi el un fundaş stânga de meserie în lot, pentru că Fai şi Steliano Filip erau doar improvizaţii.

2 COMENTARII

  1. daca la Vardar sunt probleme de ce nu ii ia ca sunt la promotie pe Kostovski si pe cikarski sunt tineri si mai usor de suportat salariul decat lui Tucudean,la DINAMO le trebuie un Playmaker cu e Erik ceva in genul acela ca mijlocul lui DINAMO e praf cu lotul acesta locul 10 nu ni=l ia nimeni

  2. Dar cat cere pe Serban,totusi? S-au vandut bine 2 jucatori,totusi, chiar nu se poate lua un tanar de 18 ani, e asa o mare problema, daca se vrea performanta? Parca vad un nou caz de jucator pierdut pentru ceva maruntis, si apoi sa ne dam pumni in cap ca l-am avut in curte. Dar comisiile ce naiba fac, cat le trebuie sa judece un dosar?

Comments are closed.