Acasă Revista presei Noua din noua!

Noua din noua!

11
0

(articol preluat din Sport Total)

Alexandru Bradescu, Catalin Muresanu, Victor Stoicescu

Corner. Centrare Munteanu, vine Niculescu si loveste. Nu doar mingea, ci si sperantele lui Giannini. E doar debutul meciului si totul pare rezolvat. Nu tine insa prea mult. Pitestiul egaleaza. Efervescenta e starea de spirit a italianului. Dar nici aici nu dureaza. O accelerare si Ganea e singur. 2-1 si in mintea tuturor incep deja comparatiile de genul “expresul si halta Pitesti”. Meciul treneaza, semn ca nici Penescu si nici Gigi nu vor saraci dupa fluierul final.

In rest, chestiile obisnuite. Borcea e injurat, titlurile lui Dinamo sint contestate, pina si apelurile molatice ale crainicului la fair-play si incurajarea echipei sint taxate. Din nou corner. Din nou centreaza Munteanu. Numai ca de data asta vine Moti. Ce importa, rezultatul e acelasi. Nimeni nu mai are chef de injurat. Poate doar printre dinti si la adresa italianului. Principe di Roma, bufon de Pitesti. Repriza cealalta.

Trei ocazii imense pentru argeseni, o bara a lui Bazzi, pe urma un sut al lui Nastasie peste poarta goala. Nici macar norocul nu vrea, iar lanterna, satula de atita rosu, pilpiie deja spre singeriu. Dinamo sta ascunsa si mai scoate din cind in cind la iveala ingredientele seriei de noua din noua: fineturile lui Cristea, siguranta lui Moti, determinarea lui Ganea si cursele lui Pulhac. Nu le-a expus prea mult la Pitesti, dar nici n-a fost nevoie de mai mult. Iar golul din final al Argesului n-a mai contat decit la statistica.

Solidaritate ultras

Aproximativ 1.000 de suporteri dinamovisti au tinut sa-si insoteasca echipa la Pitesti. Ajunsi la stadion, acestia au intrat la peluza in minutul 15 si nu si-au arborat bannerele pe gard. Astfel, ultrasii din Stefan cel Mare au vrut sa protesteze impotriva Jandarmeriei, aratindu-se solidari cu rivalii din Ghencea. Aceeasi atitudine a avut-o si galeria lui FC Arges, fanii pitesteni afisind mai multe mesaje impotriva Jandarmeriei, dar si a arbitrajelor.

Raducioiu a fost la meci

In tribunele stadionului Nicolae Dobrin a fost prezent si fostul mare atacant al ciinilor, Florin Raducioiu. Acesta a tinut sa vada pe viu meciul dintre FC Arges si Dinamo, fiind entuziasmat de startul perfect de sezon pe care l-a avut echipa antrenata de Mircea Rednic. In urma cu aproximativ un an, lui Florin Raducioiu i s-a propus sa preia formatia secunda a clubului din Stefan cel Mare, insa acesta a refuzat.

CORNEL PENESCU (finantator FC Arges): “Recunosc ca mi-a fost frica de arbitri, dar de data asta arbitrajul a fost corect. Giannini va ramine inca doi ani, atit cit mai are contract, mai ales ca echipa joaca mai bine de la meci la meci. Dinamo a fost mai buna decit Rapid.”

CRISTI BORCEA (director executiv Dinamo): “Din cauza presiunii, vom juca de-acum inainte si contra arbitrilor. La primul lor gol nu a fost nici urma de corner, iar noua ne-a fost anulat un gol total aiurea. Miine vom face cerere la CCA pentru a avea arbitri straini la meciul cu Rapid.”

Inceput greoi

Pentru FC Arges, debuturile de meci nu s-au dovedit de bun augur. Dupa ce in meciul cu Rapid, pitestenii au primit gol in minutul 2, in partida de ieri, Claudiu Niculescu a inscris in poarta lui Vintila un minut mai tirziu si tot in urma unei lovituri de colt.

IONEL GANEA: “E o victorie meritata si a fost destul de usor, mai ales ca am avut la un moment dat 3-1. Unde o sa ne oprim? Pai, nu avem cum mai jos de locul 1. Daca vorbiti de arbitraj, ginditi-va ca noua ne-au anulat un gol valabil. Daca merita Argesul sa fie pe ultimul loc? Intrebati-l pe Giannini.”

VASILE TURCU: “Asta e! Am invatat sa numaram din trei in trei/”

Gol anulat gresit

In cea de-a doua repriza, la scorul de 1-3, dinamovistilor le-a fost anulat un gol perfect valabil. Pe un contraatac al ospetilor, asistentul Gelu Szabo a semnalizat ofsaid la Ganea, insa atacantul ciinilor se afla pe linie cu Dorin Mihut, jucatorul de la care a plecat pasa.