Acasă Revista presei "Picioarele pe pămînt!"

"Picioarele pe pămînt!"

6
0

(Gazeta Sporturilor)

Remus Răureanu

Dinamoviştii au cîştigat al 17-lea meci din 19, dar Dănciulescu îşi avertizează colegii: “Vedeţi-vă de treabă, titlul nu s-a jucat!”

– Ionele, pentru cine a fost dedicaţia de pe tricou?

– Pentru Ghiţă, copilul pe care l-am cunoscut la emisiunea “Dansez pentru tine”. Primul gol pe care l-am marcat astăzi a fost al 145-lea al meu în prima ligă şi de aceea am scris: 145, pentru Ghiţă. Am şi vorbit cu el şi i-am zis că poate să apeleze la mine de fiecare dată cînd o să aibă nevoie de ceva şi o să-l ajut din toată inima.

– A fost mai uşor decît v-aţi fi aşteptat meciul cu Pandurii?

– Ştiam că vom întîlni o formaţie greu de învins, cu un antrenor, Eugen Neagoe, tînăr şi priceput, şi am luat jocul în serios. Gorjenii ne-au eliminat din Cupă după un meci în care au avut mai mult noroc, dar nu ne-a fost deloc gîndul la asta, n-am urmărit nici o revanşă. A fost mai mult un meci de angajament decît unul de spectacol, dar pînă la urmă a învins echipa cea mai bună, valoarea şi-a spus cuvîntul.

– Aţi petrecut în vestiar?

– Ne-am bucurat, este normal să facem asta, în condiţiile în care a trecut un tur şi ceva din campionat şi sîntem lideri detaşaţi.

– E clarificată problema campioanei?

– De ce să fie?, doar mai sînt încă 15 meciuri de jucat! Se poate întîmpla orice. În acest moment, totul depinde doar de noi. Dacă vom rămîne aceiaşi, adică uniţi şi cu picioarele pe pămînt, o să fim fericiţi şi la vară, la finalul campionatului. Ne vedem de treaba noastră, nu ne gîndim la ce or să facă adversarele!

Borcea: “Zicu plange ca nu e la Dinamo!”

Cristi Borcea face un apel la conducerea rapidista sa ii dea drumul lui Iannis Zicu! Directorul executiv al lui Dinamo spune ca Zicu este nefericit la Rapid si ca i-ar fi mult mai bine la ros-albi. “Sa ni-l dea pe Zicu inapoi! Plange ca nu e la Dinamo! Noi l-am crescut de la 12 ani! Nu poate sa reziste la Rapid! Intrebati-l! Si Ganea poate o plange ca nu s-a dus la Rapid, dar nu o sa plece de la Dinamo!”

Borcea: “Am putea sa incepem campionatul in aprilie!”

Cristi Borcea a fost invitatul lui Horia Ivanovici la emisiunea Fanatik. Directorul executiv al lui Dinamo a fost ironic la adresa rivalelor din Giulesti si din Ghencea. “Noi am putea sa incepem campionatul in aprilie”, a spus Cristi Borcea. “Eu zic ca avem cele mai mari sanse la titlu. Si daca bagam echipa a doua nu au cum sa ne mai ajunga Steaa si Rapid! Ar trebui sa pierdem 5 meciuri in 15 etape! E imposibil!”

Ganea: “Diferenta s-a facut in meciurile directe!”

Ionel Ganea este lider in topul marcatorilor. Are 14 goluri inscrise in 19 meciuri. Ganezu’ a gasit motivele pentru care Dinamo este cea mai buna in campionat. “Steaua a avut probleme legate de lot si nu au stiut sa suplineasca jucatorii accidentati. Nu vreau sa fiu rautacios, dar cred ca pozitia noastra a fost castigata in meciurile directe.”

Dinamo – Poli Timisoara 3 – 1

Universitatea Craiova – Dinamo 0 – 4

Dinamo – Steaua 1 – 0

Dinamo – Rapid 3 – 1