Acasă Revista presei "Tocaţi" de arbitrul Radu Petrescu, roş-albii au plecat cu un punct de...

"Tocaţi" de arbitrul Radu Petrescu, roş-albii au plecat cu un punct de la Ploieşti

38
0

(gsp.ro)
Petrolul – Dinamo 2-2 » Răzvan Lucescu bifează un nou rezultat de egalitate ca antrenor al “lupilor”. Petrolul – Dinamo s-a încheiat 2-2, “dublă” Albin, supergol Bărboianu şi autogol Guilherme.
Prima repriză a fost făcută praf de arbitrul Radu Petrescu. Mai întîi, centralul a acordat greşit un penalty în debut pentru ploieşteni, din care Albin a deschis scorul. A urmat egalarea prin golul senzaţional al lui Bărboianu, de la 35 de metri.
La 1-1, Radu Petrescu a refuzat două lovituri de pedeapsă pentru dinamovişti, ceea ce a provocat proteste vehemente din partea lui Flavius Stoican, care a fost trimis în tribună.
Albin a reuşit “dubla” şi Petrolul a intrat la cabine în avantaj. Gafa lui Guilherme, care şi-a trimis în proprie poartă centrarea lui Grecu în 6 metri a readus echilibrul pe tabelă. Nici una dintre echipe n-a mai riscat şi s-au mulţumit cu cîte un punct.
Petrolul e pe 3 şi menţine o diferenţă de 7 puncte în faţa lui Dinamo, locul 4.
Cum a comentat Ion Crăciunescu la DigiSport:
La penalty-ul acordat Petrolului a fost fault asupra lui Albin, dar în afara careului. La faza cu Lazăr, dinamovistul e ţinut clar în careu de Hoban, care putea fi chiar eliminat. La faza cu Geraldo, în momentul în care un jucător plonjează pe direcţia de alergare a adversarului şi atinge mingea cu mîna, e penalty clar“.
Enervat de greşelile de arbitraj, Flavius Stoican a intrat pe teren peste Radu Petrescu şi a fost trimis în tribună!
Greşelile grave ale lui Radu Petrescu împotriva lui Dinamo l-au scos din sărite pe Flavius Stoican. După ce arbitrul n-a acordat penalty nici la henţul în careu al lui Geraldo, după ce mai refuzase unul roş-albilor şi le făcuse cadou unul gazdelor, antrenorul dinamovist a intrat pe gazon.
Enervat, Stoican a refuzat să iasă de pe teren cîteva momente şi a fost eliminat de către central.
Geraldo recunoaşte că a comis henţ în careu: “Trebuia să dea penalty pentru Dinamo”
Fundaşul Petrolului, Geraldo Alves, e nemulţumit de maniera de arbitraj din Liga 1 şi recunoaşte că a atins mingea cu mîna în careu la driblingul lui Elton: “Nu înţeleg de ce în România arbitrii nu lasă jocul mai liber. Opresc foarte des, acordă fault la orice. Recunosc că a fost penalty, am atins mingea cu mîna la acea fază“, a spus Geraldo la Digi Sport.
Negoiţă îl atacă pe Răzvan Burleanu: “E bătaie de joc!”
Greşelile grave ale lui Radu Petrescu din meciul Petrolul – Dinamo, cînd roş-albii n-au primit două penalty-uri clare, l-au determinat pe Ionuţ Negoiţă să îl atace şi pe Răzvan Burleanu: “Sper să se apuce să facă ceva cu adevărat, decît să meargă prin Italia să convingă nu ştiu ce fotbalist… Nu e de competenţa sa asta. Ar trebui să se apuce să facă reforme în fotbalul românesc. E bătaie de joc ce s-a întîmplat la acest meci“, a spus Negoiţă la sportro.
Acţionarul dinamovist face referire la excursia lui Răzvan Burleanu de la Roma, unde a discutat cu Ştefan Radu în încercarea de a-l determina să revină la naţională.
La nivelul CCA, Burleanu nu intenţionează să facă nici o schimbare, fiind un susţinător al actualului preşedinte, Alexandru Deaconu.
Anghelache cere suspendarea lui Radu Petrescu şi are un mesaj pentru cei care contestă proiectul dinamoviştilor
Preşedintele dinamovist Constantin Anghelache s-a declarat surprins după meci de arbitrajul slab al lui Radu Petrescu, protagonistul unor faze controversate: “Un arbitraj ca ăsta n-am mai văzut de mult timp. Sper că observatorul a notat ce a văzut toată lumea. La penalty-ul lor a fost fault în atac, s-a văzut clar. Am avut două penalty-uri, Lazăr a fost tras, împins, i s-au făcut de toate. Apoi Elton a driblat şi i s-a pus un adversar în cale, l-a trîntit, a pus şi mîna pe minge, n-am mai întîlnit aşa ceva. Echipa a jucat extraordinar de bine, toţi jucătorii s-au dăruit. Elton a fost la un deget de gol pe final. Cei care se îndoiesc de viitorul lui Dinamo să aştepte, că va fi bine ceea ce vrem să facem noi“, a declarat Anghelache după meci”.
Stoican îşi cere scuze pentru gesturile care au provocat eliminarea: “Nu trebuia să mă manifest aşa”
Eliminat după protestele violente din timpul meciului, Flavius Stoican regretă gesturile sale, în urma cărora a fost trimis în tribune şi probabil va fi suspendat: “Voiam să-i învingem pe cei de la Petrolul, care au o echipă foarte bună, în frunte cu Albin. Îmi pare rău pentru gesturile mele, indiferent de situaţie n-ar trebui să mă manifest aşa. Aşa am trăit eu la momentele acelea, dar nu trebuia să am acele ieşiri. Sînt alte persoane care vor analiza, nu trebuie să critic eu arbitrul. Ne batem pentru fiecare punct, pînă la sfîrşitul campionatului“, a declarat Stoican la Digi Sport.
Bărboianu: “Episodul Braşov e şters din mintea mea. Dumnezeu nu doarme!”
Ştefan Bărboianu a evoluat ca fundaş dreapta la Ploieşti şi a reuşit un gol superb în poarta lui Pecanha. Dinamo a remizat cu Petrolul, 2-2, într-un meci marcat de erorile de arbitraj ale lui Radu Petrescu: “A fost cel mai frumos gol din cariera mea, a venit într-un moment foarte bun şi mă bucur că reuşita mea a fost folositoare echipei. Celor care ne-au criticat le urez sănătate şi nu sînt ironic. Ne-au motivat! La pauză, am avut cu toţii un moment de nervozitate. Simţeam că putem mai mult. Danciu m-a încurajat în mod special, mi-a zis să am încredere că Dumnezeu nu doarme. Episodul Braşov (n.r. finala Cupei din 2011, cînd Bărboianu a înscris în proprie poartă, iar Steaua a cîştigat trofeul) e şters din mintea mea. Petrolul e cea mai bună după steaua, dar noi am pus suflet şi am fi putut să-i şi învingem dacă ieşea golul lui Elton în ultimele secunde“, a declarat Bărboianu după meci. (Eduard Apostol)