Acasă Revista presei 17 ani, 500 de lei şi o comparaţie

17 ani, 500 de lei şi o comparaţie

35
0

de Marius Pitaru
(ProSport)
Ionuţ este fiul lui Marin Nedelcearu, fost fotbalist la Victoria, Oţelul, Farul şi FC Braşov * Părintele dinamovistului este pensionat pe caz de boală, iar cu banii pe care îi câştigă la Dinamo, 500 de lei, Ionuţ contribuie la cheltuielile casei
Dinamo 2, echipa pe care conducerea a fost la un pas să o desfiinţeze în această vară, continuă să propună nume noi pentru echipa mare şi pentru fotbalul românesc. Ultimul puşti care a făcut pasul către prima formaţie este Ionuţ Nedelcearu, 17 ani, stoper despre care oamenii din club, dar şi fotbaliştii de la prima echipă, au multe cuvinte de laudă. La fel şi Flavius Stoican, cel care l-a pregătit şi la „satelit“, iar de curând l-a asemănat cu Vlad Chiricheş. ProSport a strâns mai multe informaţii despre puştiul „câinilor“, iar povestea de viaţă a acestuia este emoţionantă. Dacă mulţi fotbalişti de vârsta lui se gândesc ce maşină să-şi cumpere la majorat, Nedelcearu încearcă să rezolve problemele familiei lui. Una în care Ionuţ a trăit cu exemplul tatălui său, Marin Nedelcearu (49 de ani), fost jucător la Victoria, Farul, Braşov şi Oţelul. Părintele dinamovistului s-a pensionat pe caz de boală, iar din cauza stării precare de sănătate nu poate munci. Astfel, familia a avut probleme cu banii, părinţii lui Ionuţ au pierdut apartamentul în care locuiau şi s-au mutat la bunicii din partea mamei, la casă, undeva  la capătul cartierului Pantelimon.
Cu 335-ul la dus, cu Grigore la întoarcere
După debutul cu Chindia, în Cupă, cu CFR n-a mai fost păstrat în lot. „De ce să fi mers la Cluj, dacă n-am şanse să joc? Doar ca să mă văd la TV? Mai bine evoluez la echipa secundă, ca să am meciuri în picioare“, a spus Ionuţ. Salariul său de la Dinamo, cinci milioane de lei vechi, merge la cheltuielile casei. Nedelcearu nici nu poate spera că, la majorat, îşi va cumpăra o maşină. Prin aglomeraţia din Bucureşti, fundaşului îi ia aproape două ore ca să ajungă în „Ştefan cel Mare“. Ionuţ vine la stadion cu tramavaiul şi cu autobuzul 335. De la Dinamo, autocarul îl duce la Săftica.
Steaua a vrut să-l „fure“
Dacă un autocar al clubului îl transportă de la stadion la baza de la Săftica, Dragoş Grigore este „ocazia“ lui Nedelcearu pentru întoarcerea acasă. ProSport a aflat că la 12 ani, Nedelcearu a refuzat mutarea la Steaua. Un scouter al roş-albaştrilor l-a evidenţiat la un meci de juniori, a abordat-o pe mama jucătorului pentru un transfer în Ghencea, dar Ionuţ nici nu a vrut să audă, pe motiv că este dinamovist.
Clubul m-a ajutat. Trebuia să plătesc o taxă lunară de 50, 80, apoi 100 de lei. Am fost scutit, altfel nu aş fi putut continua. Cred că au făcut asta şi din respect pentru tatăl meu, şi el dinamovist
Ionuţ Nedelcearu, fundaş central Dinamo
Ţucudean i-a dat ghete
Ionuţ Nedelcearu a fost primit foarte bine de „greii“ lui Dinamo, la antrenamente. Puştiul de 17 ani s-a şi împrietenit cu George Ţucudean, care i-a făcut un cadou colegului său. „George mi-a dat trei perechi de ghete, m-a ajutat mult cu gestul acesta. Poate că lui nu-i va lipsi încălţămintea, are o situaţie mai bună ca a mea, dar pentru mine contează mult. Era mai dificil financiar să mi le cumpăr singur“, a spus Nedelcearu.
Ofertă de la conducere
După ce Ionuţ Nedelcearu a debutat pentru Dinamo în Cupa României, care a şi rămas, până acum, unicul meci la echipa mare, preşedintele Anghelache l-a şi abordat pe elevul lui Stoican. A aflat că jucătorul are un salariu de cinci milioane de lei vechi şi i-a făcut o ofertă de mărire. Stoperul a rămas să se gândească la propunerea şefului, iar în cel mai scurt timp va oferi un răspuns. Nedelcearu este un jucător important şi pentru loturile de juniori ale României, fiind o prezenţă constantă la naţionala U 18, selecţionată condusă de Liţă Dumitru.
 
Dănciulescu şi-a anunţat retragerea din activitate: “A venit şi acest moment! Voi rămâne în cadrul clubului!”
Ionel Dănciulescu şi-a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, retragerea din activitatea de fotbalist. Fostul atacant al “câinilor” va rămâne în cadrul clubului, urmând a ocupa funcţia de team-manager din iarnă.
A venit şi acest moment. Nu a fost o decizie uşoară, dar nici foarte grea. Am ales să mă retrag de la Dinamo, am dorit să joc ultimul meci pentru Dinamo. Există viaţă şi după ce te laşi de fotbal, important e că voi rămâne în cadrul clubului şi voi încerca să o fac aşa cum am făcut-o ca şi fotbalist. Le mulţumesc suporterilor, fără sprijinul lor, al antrenorilor şi al jucătorilor, nu aş fi reuşit“, a spus Ionel Dănciulescu în cadrul unei conferinţe de presă.
Carieră Ionel Dănciulescu:
1993–1995     Electroputere Craiova
1995–1997     Dinamo
1997–1998     Altay
1998–2001     Steaua
2002–2009     Dinamo
2005                 Shandong Luneng
2009–2010     Hércules
2010–2013     Dinamo
214 goluri în Liga 1 a marcat Dănciulescu, fiind pe locul doi în topul golgheterilor all-time în campionat după Dudu Georgescu, 252 de goluri
Pe 6 octombrie 1993 debuta în Liga 1 Ionel Dănciulescu, pe atunci jucător la Electroputere Craiova
258 de minute a jucat Dănciulescu în Liga 1 în acest sezon, a reuşit două pase de gol şi a încasat un „galben“. De două ori a început ca titular, iar de trei ori a intrat pe parcursul jocului. În Cupă a strâns 55 de minute
Ce a făcut Dănciulescu  în tricoul lui Dinamo:
» A jucat în 356 de meciuri în întrecerea internă
» A marcat 152 de goluri în prima ligă
» A strâns 44 de meciuri în Cupa României şi a înscris de 23 de ori
» A jucat în trei ediţii ale Supercupei » României şi a marcat un gol
» Are 41 de prezenţe în Cupele Europene
» A marcat de 16 ori în Cupele Europene
» A cucerit de trei ori  campionatul
» A câştigat de patru ori Cupa României
Negoiţă i-a stabilit rolul lui Dănciulescu: ‘Va fi un fel de Zidane pe banca lui Dinamo’
Ionel Dănciulescu şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător. Din iarnă, “Corbul” va ocupa postul de team-manager la clubul Dinamo. Prezent la festivitatea de retragere a golgheterul dinamovist, Ionuţ Negoiţă a spus că rolul lui Danciu va fi comparabil cu cel al lui Zidane la Real.
Crede în acest proiect, vrea să ne ajute, iar cu cât vom fi mai mulţi dinamovişti, cu atât vom duce clubul acolo unde îi e locul. Dănciulescu va avea un rol foarte important. Va fi un fel de Zidane pe banca tehnică a lui Dinamo. Va împărtăşi experienţa acumulată celor tineri. Sunt convins că va avea o contribuţie foarte importantă pentru reconstrucţia acestui club. Avem nevoie de cât mai mulţi dinamovişti care să creadă în acest proiect şi să apere pe Dinamo. Ştim că nu se pot întâmpla minuni peste noapte, mai este foarte mult de lucru, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să lucrăm ca o echipă, să credem în această reconstrucţie şi să fim uniţi. Ne dorim în primăvară să organizăm un meci de retragere pentru Dănciulescu“, a spus Ionuţ Negoiţă în cadrul unei conferinţe de presă.