Acasă Revista presei "Extratereştrii" liniştesc România

"Extratereştrii" liniştesc România

38
1

de Eduard Apostol, Daniel Scorpie

(gsp)

 

Barcelona vine la Bucureşti cu toate vedetele, inclusiv Messi » Messi spune că problema sa medicală nu e gravă, Vilanova zice că vine cu toţi jucătorii importanţi, inclusiv starurile care au cîştigat ultimul Euro

 

Uff, greu cu Messi! Starul argentinian, antrenorul Tito Vilanova, dar şi organizatorii au transmis ieri mesaje ferme prin care dădeau asigurări că Leo va fi la Bucureşti, pe 11 august, cînd e programat superamicalul cu Dinamo.

A lipsit marţi, în partida de la Hamburg, cîştigată de catalani cu 2-1, dar nu va rata şi meciul de sîmbătă de la Casablanca. Messi şi-a liniştit fanii care-l aşteaptă la Bucureşti. Argentinianul s-a pregătit normal ieri şi va fi pe teren cu Raja. Barca nu vrea să piardă un milion de euro (jumătate din reţetă!), clauza pusă de marocani pentru prezenţa lui sud-americanului! "Nu am mers în Germania din precauţie. Problema mea medicală nu e gravă, am doar o contuzie şi un hematom", a anunţat Lionel pe Tencent Weibo, echivalentul chinezesc al reţelei de socializare Twitter.

 

Minimum 3 campioni continentali

Cei care susţin logistic evenimentul din România susţin că au luat legătura cu oficialii catalani, iar aceştia i-au asigurat că problema medicală a lui Messi nu e gravă: "Va fi sigur prezent la Bucureşti, conform clauzei contractuale". Vilanova a oferit ieri prima declaraţie oficială vizavi de amical şi a dat asigurări că va veni cu starurile în România. Campionii europeni spanioli îşi vor încheia vacanţa pe 30 iulie. Conform clauzelor, trebuie să fie prezenţi cel puţin 7 titulari dintre cei cu care Barcelona a abordat sezonul trecut şi neapărat 3 care au participat la ultimul Euro.

 

"Ne bucurăm foarte mult de venirea la Bucureşti. Acesta va fi ultimul test înainte de începerea noului sezon. Vor fi prezenti toţi jucătorii, în primul rînd toţi campionii europeni spanioli, şi ne aşteptăm să fie un mare spectacol"

Tito Vilanova, antrenor Barcelona

 

"Messi e cel mai bun fotbalist al lumii, vrem să-l avem adversar la amicalul de gală"

Andrei Cristea, atacant Dinamo

 

Noutăţi despre:

– Barca va sosi la Bucureşti pe 10 august. Avionul clubului, un Airbus 321, va ateriza la "Otopeni" la ora 20:30, venind direct de la Goteborg, unde catalanii joacă un amical, pe 8 august, cu Man United.

– Trupa blaugrana va părăsi Bucureştiul imediat după încheierea partidei cu Dinamo şi declaraţiile din zona mixtă, în jurul orei 23:30.

– Întreaga delegaţie va sta la Radisson Blu, pe Calea Victoriei.

– DigiSport a cumpărat drepturile neexclusive de televizare, însă şi alte televiziuni pot prezenta imagini, încă nu s-a clarificat exact situaţia.

– Oaspeţii au solicitări normale: fructe proaspete în vestiar, ceai, cafea, apă plată şi gazoasă, gheaţă.

– Spaniolii vor juca în echipamentul secund, galben-portocaliu.

– De zilele viitoare, biletele se pot cumpăra nu doar de pe biletenationalarena.ro, ci şi de la orice punct de vînzare Eventim, magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, oriunde în ţară, dar şi de la casele de bilete ale Naţional Arena şi Dinamo.

 

"Zîna" şi "cîinii"

Roş-albii au semnat un parteneriat pe 4 ani cu "Acibadem Hospitals Group", care a devenit sponsorul medical oficial, o premieră în România. Turcii mai au contracte cu Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş, Steaua Roşie Belgrad, Partizan, ŢSKA Sofia şi Levski, la Acibadem s-au "reparat" Gudjonssen, Dani Coman, Hakan Şukur, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, dar şi Andreea Marin, care a participat ieri la eveniment. "Dinamoviştii sînt pe mîini bune, o spun cu toate sinceritatea, mai ales că am o simpatie şi pentru acest club, şi pentru Acibadem", a declarat "Zîna".

 

Dragomir: "Badea mi-a propus să dau lovitura de start la Dinamo-Barcelona. Asta-mi lipsea, să iau 50.000 de …uie!"

Întrucît se împotriveşte programării "amicalului" de lux dintre Dinamo şi FC Barcelona pe 11 august, deoarece "cîinii" au în acelaşi week-end derbyul cu Rapid, Dumitru Dragomir a primit o ofertă deosebită din partea preşedintelui grupării roş-albe.

"Badea mi-a propus să dau eu lovitura de start la Dinamo-Barcelona. Numai asta nu-mi lipsea! Să fie vreo 50.000 de oameni în tribune care să-mi strige …uie. Că de aia am dat eu o lege organică, să fie pedepsite astfel de ieşiri", a declarat Dragomir la "Fanatik Show" de pe DigiSport.

Şeful Ligii a mai povestit ce "coşmar" trăieşte: "Mă sună Tender, ne ştim de mulţi ani. «Băi, mă auzi? Sînt pe San Siro şi e scris cu grafitti Mitică la brutărie». Mă sună mai tîrziu, «Vezi că e şi pe Colosseum». După o vreme mă sună un prieten de la Paris, îl cunosc de peste 30 de ani, de la Rîmnicu Vîlcea. «Uite, sînt lîngă Arcul de Triumf. Este o pancartă aici, Mitică la brutărie. E mare de vreo doi metri, nici nu ştiu cum au pus-o acolo»".

 

Amicalul Dinamo – Barcelona va fi transmis de Digi Sport

Televiziunea care transmite majoritatea partidelor din Liga 1 a cumpărat drepturile neexclusive pentru amicalul de lux al dinamoviştilor, care se va disputa pe National Arena.

Dinamo – Barcelona se va disputa pe 11 august, de la ora 20:15.

 

Mircea Lucescu faţă în faţă cu Dinamo

Dinamo va mai juca un amical tare în acest an, după cel cu Barcelona, de pe 11 august. Cu această ocazie, "cîinii" vor primi vizita lui Mircea Lucescu, fost antrenor la Dinamo în perioada 1985-1990.

În luna septembrie, Dinamo va întîlni Şahtior Doneţk, data exactă urmînd a fi stabilită în perioada următoare.

Întrebat dacă Mircea Lucescu ar putea reveni în viitorul apropiat în România, preşedintele CA al lui Dinamo, Nicolae Badea, a precizat că acest lucru se va întîmpla mai repede decît ar crede lumea.

"Mircea Lucescu va veni în ţară în septembrie, la Dinamo, pentru un meci amical", a spus Badea.

 

Ce spun dinamoviştii despre un eventual come-back al lui Adrian Mutu

Anunţul postat pe pagina personală de twitter de către Adrian Mutu, cum că ia în calcul ca în curînd să se întoarcă în România, mai exact la Dinamo, a fost comentat astăzi atît de preşedintele Nicolae Badea, cît şi de vîrfurile Marius Alexe şi Andrei Cristea.

"Chiar dacă s-a format la FC Argeş, Adi s-a lansat în fotbalul mare la Dinamo, cu care are o legătură veche, ce nu poate fi negată. Există un respect reciproc între noi şi Mutu. Vom vedea dacă decizia lui este de a reveni şi ce condiţii sportive îi poate oferi clubul", a declarat preşedintele CA al roş-albilor.

Alexe nu crede să-l aibă coleg prea curînd pe Mutu, încă sub contract cu Cesena: "L-am vrea alături de noi, în vestiar, pe teren, însă nu se poate întîmpla acest lucru prea curînd, mai poate juca la cel mai înalt nivel în Europa". Iar Andrei Cristea a punctat: "Adi e mare, un fotbal uriaş, mai are multe de spus în fotbalul de cea mai mare performanţă".

1 COMENTARIU

Comments are closed.