Acasă Revista presei Koulibaly şi Galchev au drept de joc

Koulibaly şi Galchev au drept de joc

34
1

(ProSport)

 

Dinamo a mai "rezolvat" doi jucători pentru Dario Bonetti

 

Dario Bonetti va putea conta în meciul cu CSMS Iaşi pe încă doi dintre fotbaliştii care nu primiseră drept de joc în prima rundă a noului sezon. Fundaşul stânga Paul Koulibaly şi mijlocaşul Boris Galchev au devenit apţi de joc pentru "câini", astfel că ei ar putea debuta oficial în tricoul alb-roşu chiar duminică.

Nici unul dintre ei nu are însă şanse de a fi titularizat în partida cu ieşenii, după ce atât Pulhac, cât şi cuplul de mijlocaşi centrali format din Boubacar şi Issa Ba, au avut un randament bun în primele două jocuri ale sezonului, cu CFR Cluj şi CS Severin.

Dacă Boris Galchev a venit abia în această săptămână în România şi e lesne de înţeles că nu a prins nici măcar un meci amical la Dinamo, Koulibaly are şansa în sfârşit de a prinde o partidă, după ce în stagiile din Austria nu a putut fi utilizat tocmai din cauza faptului că nu primise "cartea verde".

 

Bonetti îşi freacă palmele de bucurie! Vineri va sosi la Dinamo cel mai important transfer al verii: "Cluburile sunt deja înţelese"

Dario Bonetti este foarte aproape de a face unul dintre transferurile pe care le aşteaptă de la începutul verii. Impresarul Florin Manea anunţă faptul că, foarte probabil, hondurianul Edgar Alvarez (32 de ani) va sosi vineri în România pentru a semna contractul cu Dinamo. Singura necunoscută care nu face mutarea încă sigură sunt discuţiile fotbalistului cu Palermo privind restanţele financiare pe care le mai are de încasat. "A ajuns în Italia pentru a-şi rezilia contractul cu Palermo. Dacă se va ajunge la un acord şi îşi va recupera şi banii pe care îi mai are de luat de la sicilieni, atunci va sosi vineri în România. Cluburile sunt înţelese, un acord de principiu cu jucătorul există, deci nu cred că vor fi probleme", a spus Manea la DigiSport.

 

Ionuţ Popa se teme de un singur jucător al "câinilor": "A uitat când l-am adus la Iaşi pe la 16 ani? Sper să nu facă vreo nebunie cu noi!"

Antrenorul formaţiei CSMS Iaşi, Ionuţ Popa, a declarat că speră să obţină un rezultat pozitiv în deplasarea cu Dinamo, deşi admite că adversarul este unul extrem de puternic, greu de blocat.

Dinamo este o echipă matură, foarte puternică chiar şi după plecarea lui Marius Niculae. Este organizată perfect în apărare şi la mijloc, foarte bine articulată. Jucăm împotriva unei echipe cu un sistem de joc interesant, iar mai întâi trebuie să o blocăm şi apoi să punem probleme. Chiar şi în aceste condiţii, sperăm să obţinem un rezultat bun”, a declarat antrenorul Ionuţ Popa, care speră să nu ia gol de la atacantul dinamovist George Ţucudean, jucător pe care l-a descoperit la vârsta de 16 ani. „Sper să nu facă vreo nebunie Ţucudean în meciul cu noi, Să joace bine, dar să nu dea gol. A uitat când l-am adus la Iaşi pe la 16 ani?”. (Narcis Pohoaţă)

 

 

Borcea, plătit în natură

de Nicu Bădescu, Catalin Muresanu

 

Detalii NEŞTIUTE despre modul în care au decurs negocierile în cazul plecării lui "Leonidas"

 

În ciuda pedigree-ului, pielea de acţionar a lui Cristi Borcea nu a costat exagerat de mult. Deşi acţiunile celui poreclit în trecut Leonidas sau Shakira, plus datoriile pe care clubul le avea către el, erau evaluate la aproximativ 4 milioane de euro, suma pe care fostul preşedinte executiv al "câinilor" a primit-o este sub jumătate. Şi, atenţie, plata nu s-a făcut cash!

Cristi Borcea chiar şi-a dorit serios să dispară din conducerea "câinilor", cel puţin aceasta este concluzia care se poate trage la finalul tranzacţiei care a consfinţit plecarea sa din rândul acţionarilor dinamovişti. Negocierile dintre el şi Dragoş Săvulescu n-au fost dificile, iar preţul pentru care fostul preşedinte executiv şi-a vândut locul în acţionariatul lui Dinamo a fost unul mic.

"Am negociat cu Dragoş la Miami, a venit special pentru asta. Ne-am înţeles destul de repede", spunea Borcea la conferinţa de presă ce a marcat plecarea sa de la Dinamo referitor la discuţiile pe care le-a purtat cu Dragoş Săvulescu cu privire la plecarea sa. Lucrurile chiar aşa au stat, pentru că Săvulescu i-a oferit lui Borcea un teren aflat în zona Pipera, acesta fiind evaluat în acest moment la 1,8 milioane de euro. Deşi suma pare mică, parcela folosită ca monedă de schimb valora 5 milioane de euro înainte de 2009, atunci când imobiliarele au fost lovite din plin de criza financiară mondială.

 

A rezolvat şi statul

Săvulescu nu se află în prima situaţie când rezolvă problemele lui Dinamo folosindu-se de proprietăţile lui. Cu bunuri nenumărate în domeniul imobiliarelor, dar fără să dispună de lichidităţi însemnate, acţionarul roş-albilor a rezolvat în acelaşi mod şi problemele pe care Dinamo le are cu datoriile către stat. Acesta a girat rambursarea datoriilor pe care "câinii" le au către aceste oficialităţi cu o proprietate care a fost evaluată la aproximativ 5,5 milioane de euro.

 

Vor acţionar, schimbă statutul

În acest moment, Ionuţ Negoiţă pare a fi singurul om de afaceri interesat de prezenţa în acţionariatul lui Dinamo. Actualul sponsor al roş-albilor refuză totuşi să investească în club până când statutul Consiliului de Administraţie nu se va schimba. Cât timp Borcea a făcut parte din CA, iar deciziile se luau în trei, era nevoie de două voturi pentru a aproba orice propunere. Cum în acest moment Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu formează o tabără solidă, Negoiţă riscă să investească milioane de euro într-o afacere pe care nu o poate controla sub nicio formă.

 

Am avut mai multe discuţii cu Săvulescu. L-am adus la Miami, am discutat şi până la urmă a acceptat preluarea acţiunilor mele

Cristi Borcea, preşedinte executiv de onoare Dinamo

 

Nu e vorba nici de un milion de euro, nici de şapte, cifra se află undeva într-o zonă mediană. Ţin să-i mulţumesc lui Cristi Borcea că a dat dovadă de flexibilitate şi printr-o formă de compensare, am încheiat această tranzacţie

Dragoş Săvulescu, preşedinte delegat Dinamo

 

Dinamo – Barcelona este (şi) pe Digi

Meciul anului în România, Dinamo – FC Barcelona, a fost achiziţionat şi de Digi Sport, televiziunea care deţine şi drepturile de televizare ale Ligii I. Televiziunea deţinută de grupul RCS&RDS nu şi-a asigurat însă exclusivitatea asupra evenimentului, iar Mediaconsulta, firma care organizează amicalul de gală cu spaniolii şi-a rezervat dreptul să contracteze şi un alt post TV care să transmită meciul, în speţă DolceSport.

 

Parteneriat medical de 5 stele

Dinamo a oficializat ieri parteneriatul cu Acibadem, grupul de spitale unde s-au tratat recent Marius Alexe, Andrei Cristea şi Sorin Strătilă. "Câinii" au organizat ieri o conferinţă de presă la care a fost prezentă şi Andreea Marin, vedeta TV fiind una dintre celebrităţile care s-au tratat la clinica din Turcia. "Sunt convins că vom avea un concept medical modern şi coerent. Acibadem are o reputaţie internaţională certă", a spus Nicolae Badea, preşedintele CA.

1 COMENTARIU

  1. sper ca acest jucator, koulibaly sa fie peste pulhac, avem nevoie mare de fundas stanga si mijlocas stanga..cu venirea lu alvarez dak ar juca in dreapta poate trece curtean in stanga dak alexe nu isi revine

Comments are closed.