Acasă Revista presei Matei, Gavrilă şi Şerban, lăsaţi acasă

Matei, Gavrilă şi Şerban, lăsaţi acasă

41
0

Lotul deplasat de Dinamo în cantonamentul din Cipru

de Adrian Ţone – Mediafax

Lotul echipei Dinamo a plecat, miercuri, în cantonamentul din Cipru, antrenorul Mircea Rednic alegând să nu-i includă printre cei 22 de fotbalişti pe Cosmin Matei, Bogdan Gavrilă şi Ionuţ Şerban.

Plecăm cu un lot de 22 de jucători. Mai lipseşte un jucător, o piesă, un jucător străin. Am spus că vor mai veni doi jucători, un român, Batin, care a venit, şi un străin. Străinul e un jucător polivalent, care poate să joace pe benzi, dar şi ca al doilea vârf. E o perioadă de transferuri încă, mai aşteptăm, sunt sigur că unul dintre cei trei jucători cu care suntem în discuţii va veni. Pe Mutu mi l-aş fi dorit acum 5-6-7 ani, nu acum. Noi avem un alt proiect, dăm credit tinerilor talentaţi pe care îi avem în curte, chiar dacă Mutu a fost şi rămâne un jucător foarte bun. Situaţia lui Matei este clară, el a refuzat să-şi prelungească contractul în vară, am stabilit că va rămâne până în iarnă când îşi va găsi echipă. Are oferte şi îşi va găsi echipă. Nu ştiu ce a făcut Gavrilă. Tot vorbim de jucători talentaţi, lor le place aici, că e viaţă frumoasă. Noi le dăm şansa să joace la un club. Patrick Petre am înţeles că ne-a căutat şi va semna în zilele următoare“, a declarat Rednic, la Aeroportul Henri Coandă.
Tehnicianul are încredere în calităţile atacantului Paul Batin, chiar dacă nu a marcat multe goluri pentru fosta sa echipă FC Botoşani: “Dacă era să ne luăm după cifre, pe Bizon îl duceam la rugby. Dar Batin este un jucător cu care eu am lucrat. El poate să joace al doilea vârf. Am încercat în tur cu Vojnivici, dar Batin poate să facă lucrul ăsta. Am încredere în el şi sunt sigur că va avea evoluţii foarte bune“.
În ceea ce îl priveşte pe Ciprian Marica, Rednic a precizat că nu e adevărat că acesta nu a primit o ofertă de la Dinamo, aşa cum a afirmat după ce a semnat cu Steaua. “Nu vreau să comentez, e decizia lui, a ales să meargă la Steaua. Nu e adevărat că nu l-a contactat nimeni de la Dinamo. Dar eu sunt preocupat acum de jucătorii mei. Mă bucur că în perioada asta antrenamentele au mers bine. Acum urmează jocurile şi sper ca jucătorii care au venit să se integreze. Nu mă interesează ce transferuri au făcut celelalte echipe. Eu ştiu de ce jucători am nevoie“, a spus Rednic.
Antrenorul dinamovist a confirmat încă o dată faptul că va rămâne la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, cel puţin până la finalul actualei ediţii a Ligii I: “Am avut o ofertă din Belgia acum două zile şi ieri au fost de acord să plătească clauza de reziliere. E destul de mare, dar am refuzat, pentru că mă simt foarte bine la Dinamo şi nu voi pleca până în vară sută la sută“.

Lotul echipei Dinamo pentru stagiul de pregătire din Cipru este următorul:

Vytautas Cerniauskas, Victor Rîmniceanu, Vlad Muţiu (portari), Ante Puljici, Steliano FIlip, Miha Mevlja, Sergiu Hanca, Andrei Marc, Laurenţiu Corbu (fundaşi), Ionuţ Nedelcearu, Vlad Olteanu, Dorin Rotariu, Patrick Ekeng, Antun Palici, Valentin Costache, Paul Anton, Andrei Tîrcoveanu, Valentin Lazăr (mijlocaşi), Harlem Gnohere, Marcel Essombe, Paul Batin şi Ionuţ Moldoveanu (atacanţi).

În cadrul cantonamentul din Limassol, Cipru, care se va încheia la 3 februarie, echipa Dinamo Bucureşti va susţine şi patru meciuri de pregătire, după cum urmează:

23 ianuarie, ora 15.00, Yermasoyia: Dinamo – Shijiazhuang (China);

26 ianuarie, ora 15.00, Pyrgos: Dinamo – Aris Limassol (Cipru);

28 ianuarie, ora 15.00: Dinamo – FK Ural (Rusia);

1 februarie, ora 15.00: Dinamo – Ruch Chorzow (Polonia).